3 Şubat 2010 Çarşamba

olimpiyatların üç sıradışı atleti

Vancouvar Kış Olimpiyatları’nın başlamasına kısa bir süre kala, şimdiden bu spor şenliğine katılmaları tarihe geçecek üç isim var. Ganalı kayakçı Kwame Nkrumah-Acheampong ülke tarihinin kış olimpiyatlarına katılmak için gün sayan sporcusu olarak heyecan yaşıyor. Ülkesinde Kar Leoparı olarak tanınan sporcu, madalyadan uzak kalacağını bilse de “En azından Afrika’da kış sporlarına ilginin biraz olsun artmasına ön ayak olurum” diyor.


Vancouver’ın bir diğer sınırları zorlayan ismi ise olimpiyatların en yaşlı ismi Arjantinli Clyde Alejandro Getty olacak. 49 yaşındaki sporcu daha önce 2002 Salt Lake City ve 2006 Torino’da serbest atlayış dalında sırasıyla 25 ve 28. olmuştu.

Spor şenliğinin esas tarihe geçecek ismi ise Brian McKeever. 31 yaşındaki kayakçı, daha önce 2002 ve 2006’da Paralimpik Oyunları’nda ülkesi Kanada için biatlon ve cross-country dallarında madalyalar kazandırmıştı. Görme engelli atlet ağabeyi Robin’in rehberliğinde katıldığı bu yarışları şimdi bir üst seviyeye taşıyarak Paralimpik Oyunları’nın yanı sıra Vancouver’de engelsiz rakipleriyle hem de rehbersiz olarak yarışacak. Bu üç isim madalyadan uzak kalsalar da belli ki olimpiyat ruhunu en iyi temsil eden isimlerin başında yer alacak.
by Tarık Dağlı

Hiç yorum yok: