30 Kasım 2008 Pazar

fred

Madem konuyu Avustralya futbolundan açtık, ondan devam edelim. Geçtiğimiz yıl, Sydney'de yaşayan ve A-League'i takip eden bir arkadaşa sormuştum Melbourne Victory'nin bir önceki sezon ezerek şampiyon olurken neden ertesinde playoff bile yapamadığını. O da bana olayın Brezilyalı ortasaha oyuncusu Fred'de bittiğini söylemişti. Fred şampiyon olunan sezon sonrası yeni sözleşme için Victory ile anlaşamayınca MLS'in yolu tutmuş, D.C. United ile anlaşmıştı. Tabi onun ayrılışı takıma kötü şekilde yansıdı. Ve szon iğrebç geçti Victory için.
Melbourne Victory felaket geçen bir sezonun ardından bu yıl toparlanmıiş gibi. Normal sezonu ya lider kapatacaklar ya da ikinci. Orası kesin gibi. Victory ve Adelaide'ın yanı sıra ligin tek Yeni Zelandalı'sı Wellington Phoenix de iyi bir sezon geçiren takımlardan. Phoenix tarihinde ilk defa üç maç üstüste kazandı. Ligi ilk üç içerisinde bitirme ihtimali var. Muhtemelen de playoff'a kalacaklar. Söz konusu takımın 2007'de kurulduğunu ve ligde de ikinci sezonunu geçirdiklerini hatırlatmakta fayda var. Phoenix geçtiğimiz haftalarda akıllıca bir iş yaptı ve Victory'nin şampiyonluğunda büyük paya sahip olan Fred'i ilk etapta 6 maçlığına kiraladı. Playoff'a kalmaları halinde Brezilyalı forma giymeye devam edecek. Phoenix'in kazandığı son üç maçın ikisinde Fred sahadaydı. Üstelik son maçlarında, lider Melbourne Victory'i yenerken galibiyeti getiren golün asisti de ondan geldi. Victory ve Fred bahsini açmışken Brezilyalı'nın geri dönüşü konusunda Melbourne'un geveze teknik direktörü Ernie Merrick'in yorumu da oldukça ilginçti. Merrick iki sezon önce kazanılan şampiyonlukta Fred'i çok fazla fazla el üstünde tuttuklarını, bunun gereksiz olduğunu söyledi. Tabi şampiyonluktan sonraki berbat sezonu izah edemiyor Ernie Merrick, orası ayrı. Şimdilerde takım lider, playoff garanti olunca böyle bol keseden atmak kolay.
Fredli Wellington Phoenix'in yılın sürprizi olabilme ihtimali yüksek. Zaten geçtiğimiz sezon şampiyon Victory normal sezonda sürünüyordu bu yıl da Newcastle Jets. Son şampiyon açık ara son sırada playoff şansı da yok denecek kadar az. Bunun nedenleriyle ilgili de bir post yazarız elbet.

Hiç yorum yok: