20 Nisan 2009 Pazartesi

2 kuzey koreli + 1 ajan = yabancı transferi

Evet kabul tuhaf bir başlık yukarıdaki. Lâkin Reuters'ten düşen haberi okuyunca insanın aklına gelen bu tip garip bir başlık oluyor. Haber şu; Kuzey Kore 21 Yaş Altı Milli Takımı'nın 2 oyuncusu Ri Myong Jun ve Hong Kum Song Letonya'nın Dinaburg takımına transfer olmuşlar. Her ikisi de 18 yaşında olan futbolculardan Ri Myong Jun geçtiğimiz haftasonu oynanan ve 0-0 sona eren Ventspils maçında oynamış, iyi de bir performans göstermiş kulübün basın sözcüsünün dediğine göre. Tabii insan bu transferi duyunca Kuzey Kore gibi bir ülke iki futbolcusunun yurtdışına transferine nasıl izin verdi diye hayret ediyor.
Haberin tamamını okuyunca durumun bu kadar da masum olmadığını öğreniyoruz. Kuzey Kore 2 futbolcunun yanında bir de resmi bir yetkili yollamış. Tabi bu lafın kibarcası. Tabiri yerindeyse 2 futbolcuya mukayyet olsun diye bir ajan yollanmış. Fakat ne futbolcular ne de ajan Rusça'yı konuşamıyor, daha doğrusu felaket konuşuyor. Böyle olunca arkadaşlar muhtemelen tarzanca ile anlaşıyordur Letonyalılarla.
Kuzey Kore'nin şartlarını ve devlet politikalarını düşününce bu 2 arkadaşın Letonya ligi de olsa yurtdışına transferi büyük bir olay. Eğer devlet bunların yanına, bozulmamaları ve Kuzey Kore disiplinini korumaları için bir ajan veriyorsa bari gittiği ülkenin dilini bilen, onlara yardım edebilecek birini seçseydi.
Kuzey Korelileri transfer eden Dinaburg takımı ülkenin istikrarlı kulüplerinden! 2007'yi çıkarırsak son 10 yıldır ligi 4. sırada tamamlıyor. En büyük başarıları 1991'de kazandıkları Letonya kupası. 1995'te de ligi 2. sırada tamamlamış ülkenin Riga'dan sonraki 2. büyük şehri Daugavpils'in temsilcisi.
Geçtiğimiz ay başlayan ve 4 haftası geride kalan 9 takımlı Letonya liginde henüz galibiye alamadı Dinaburg. Topladıkları 1 puanla sondan 3. sırada yer alıyor. Lig kötü başlayan takımın toplanmasına Kuzey Koreliler'in yardımcı olup olamayacağını önümüzdeki haftalar gösterecek. Bu ilginç transfer hikayesinin gelişmeleri de daha çok kez haber olur...

Hiç yorum yok: