27 Nisan 2009 Pazartesi

cska'da bütçe kısıntısı

Olympiakosla birlikte Avrupa basketbolunun en büyük bütçsine sahip olan CSKA Moskova da diğer Rus takımlarında olduğu gibi ekonomik krizden etkilendi. Bu nedenle kulübün bütçesinde gelecek sezon küçülmeye gideceği açıklandı.
50 milyon dolarlık bir bütçeye sahip olduğu tahmin edilen CSKA'da Genel Direktör Andrey Vatoutin gelecek sezon basketbolcuların aldıkları ücrette yüzde 15 ile yüzde 20'lik bir kesintiye gidileceğini söylemiş verdiği bir röportajda. Global ekonomik kriz ile birlikte kulüp ilk kez oyuncuların ücretleri geç ödemek zorunda kaldı. Savunma Bakanlığı'nın sponsorluk bütçelerinde yaptığı kısıntıdan olumsuz etkilenen CSKA'da sorulan en önemli soru Ettore Messina'nın Moskova'da kalıp kalmayacağı. İtalyan antrenörün anlaşması bu sezon sona eriyor. Fakat kulüp sözleşmeyi 1 yıl daha uzatma opsiyonuna sahip. Messina'yı Raptors, Nets gibi kulüplerin istediği de biliniyor. Tahminim Euroleague + Rusya ligi şampiyonluğunu elde edip NBA'e gitmek isteyecektir Messina. Bu isteğini de olumlu karşılayacaktır CSKA.
Finansal durumda meydana gelen değişimler CSKA ile diğer kulüpler arasındaki makasın küçülmesine neden olabilir. Yapılacak ücret kesintilerini kabul etmeyecek oyuncular olacaktır elbet. CSKA'nın bu depremi ne kadar hasarla atlatacağı AVrupa basketbolu için ölü sezonun önemli konularından biri olacaktır.

Hiç yorum yok: