30 Temmuz 2010 Cuma

olympiakos'ta lale devri sona erdi

Son iki sezonun Avrupa'da basketbola en fazla para harcayan kulübüydü Olympiakos. Fakat bu paranın karşılığını bir türlü alamadılar. Son iki sezonda iki defa final-four görseler de ellerinde kalan geçtiğimiz sezonun Yunanistan Kupası oldu sadece. 
Bu sezona ise maliyetleri yüksek oyuncularla yolları ayırmakla başladılar işe. Klezia ve Josh Chidress NBA'e geri döndüler. Buna karşılık Matt Nielsen ve Spanoulis takıma katıldı. 
Olympiakos'taki zorunlu değişim devam ediyor Yunan ekonomisinin içinde bulunduğu zor duruma bağlı olarak. Basketbol şubesinden sorumlu Angelopoulos kardeşler aldıkları yeni bir kararla oyuncuların aldıkları ücretlerde yüzde 20 kesintiye gittiler. Haberin kaynağı "Sportnet" İnternet sitesi.
Siteye göre bu kararın alınmasındaki neden ise vergi zorlukları. Yunanistan'da ekonomik kurtarma paketi çerçevesinde vergi oranlarının arttırılması karşısında Olympiakos böyle bir çözüm buldu.
Fakat alınan kararın yeni transferler, Spanoulis ve Matt Nielsen'e uygulanmayacak olması diğer oyuncuların keyfini kaçıracak gibi görünüyor...

Hiç yorum yok: