23 Haziran 2008 Pazartesi

navarro, andersen ve fazlası...

Pinpon topu misali Avrupa basketbolu manyak bir yaz geçiriyor. Tabii bu durum parası olan kulüpler ya da parasını harcamaya niyetli olan kulüpler için geçerli. Misal 2010'da "Avrupa'da şampiyon olacağız" diyen bir kulüp, elindeki en önemli oyuncusunun, Avrupa'nın hem hücumda hem de savunmada etkili, oyunun her iki yanını da oynayanilen en önemli silahının gidişini pervasızca izleyebiliyor. Peki rakipleri ne yapıyor?

- Yannakis'in slow motion basketboluna yakışmayacak güzellijte bir kadro kuruyor. Yazmıştık Vujcic'i aldılar diye. Araya bir de Halperin ve Papaloukas'ı sıkıştırdılar.

- Katalanlar da bu yıl uyanmaya karar vermiş. Fena bir sezon geçirmeyen rookie Navarro şehrine gerdi döndü. Avrupa basketbolunun en iyi pivotu David Andersen, soğuk geçen Moskova yılları sonrası dünyanın en güzel şehirlerinden birinde basketbol oynamaya karar verdi.

- Ruslar Andersen'i neden bıraktı derken anladık ki onlar bu işi hesaplı kitaplı yapıyorlar. Geçtiğimiz sezonun Euroleague'deki en iyi uzunu Terence Morris gelecek sezonu Rusya'nın başkentinde geçirecek. Sırada Raptors ile kontratını fesheden Garbajosa ve Taulu Planinic var.

Hiç yorum yok: