6 Haziran 2009 Cumartesi

"solo per te"

Paolo Maldini formaları satışa çıkmış. #3, 83 €'dan Milan'ın satış mağazalarında Maldiniseverleri bekliyormuş. Satışa çıkan formaları özel kılan ise "Solo Per Te" (Sadece senin için)...

af 447

Mickael Pietrus final serisinin ilk maçında, geçtiğimiz hafta kaybolan Air France 447'yi farklı bir şekilde andı...

giydirene yazıklar olsun

Adama demezler mi madem o kadar Beşiktaşlısın neden "Fenerbahçe'yle 10 gün görüştüm olmadı" cümlesinin ardından "50 milyon verseler o formayi giymem" diyorsun. Olurunu ararken bu cümle neden?
Formasını giydirine de o forma altında alkışlayana da yazıklar olsun.
Maziniz ve değerlerinizle çok yaşayın emi.

5 Haziran 2009 Cuma

konfederasyon kupası kadroları - italya

Kaleciler: Gianluigi Buffon (Juventus), Marco Amelia (Palermo), Morgan De Sanctis (Galatasaray)

Defans: Fabio Cannavaro (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Andrea Dossena (Liverpool), Alessandro Gamberini (Fiorentina), Fabio Grosso (Olympique Lyon), Nicola Legrottaglie (Juventus), Davide Santon (Inter Milan), Gianluca Zambrotta (AC Milan)

Orta saha: Mauro Camoranesi (Juventus), Daniele De Rossi (Roma), Gennaro Gattuso (AC Milan), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Angelo Palombo (Sampdoria), Andrea Pirlo (AC Milan)

Forvetler: Alberto Gilardino (Fiorentina), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Simone Pepe (Udinese), Fabio Quagliarella (Napoli), Giuseppe Rossi (Villarreal), Luca Toni (Bayern Münih)

babasının izinde mi?

Hem adını karizmatik bulduğumdan hem de 1997'nin Şampiyonlar Ligi sürprizi Borussia Dortmund'nun o müthiş başarıyı yakalamasındaki en önemli isimlerden biri olduğu için severim Karl-Heinz Riedle'yi. Oyun tarzı da her evin bir köşesinde durmasını isteyeceğiniz türden bir topçu. Ceza sahasında nerede kendisine bir gol fırsatı gelse onu kaçırmaz ve değerlendirirdi Karl-Heinz Riedle. Şimdilerde emeklilik günlerini yaşasa da Karl Heinz yeni bir Riedle'yi sahalarda kendinden söz ettirmeye başladı.
Alessandro Riedle babası gibi bir forvet oyuncusu. Grasshopper'ın altyapısında yetişen 17 yaşındaki Riedle JR, bu sezon 10 kez Zürih takımının formasını giydi ve 3 gol attı. Hani oran olarak fena değil yüzde 30.
Geçtiğimiz hafta 18 Yaş Altı Alman Milli Takımının formasını ilk kez giyen Alessandro Riedle'nin bu performansını gözden kaçırmayan Stuttgart sezonun ilk transferini yaptı. Menajer Horst Heldt, Riedl'ın A takım kadrosunda yer alacağını söyledi. Alman futbolunun önemli golcülerini çıkaran Stuttgart'ın Mario Gomez'in yerini Jr Riedle ile doldurması kısa vadede olmasa da uzun vadede muhtemel gibi.

4 Haziran 2009 Perşembe

nba

Bütün bir sezon geride kaldı, LeBron James normal sezona damgasını vurdu, bütün basketbolseverler Cleveland'ı finalde görmeyi bekliyordu ancak " where amazing happens " deyimine uygun bir final eşleşmesi oluştu. Uzmanlar Doğu Konferansında normal sezonu 3. sırada bitiren Orlando'nun play-off'lara uygun bir kadro yapısının olmadığını düşünüyordu. Play-off'ların ilk turunda Philadelphia eşleşmesi Florida ekibinin limitlerini gösterdi ancak çabuk toparlanan Orlando kolektif oyunuyla önce Philadelphia'yı, sonra da geçen sezonun şampiyonu (Tamam Garnett'siz Boston, Boston değildir) Boston'u eleyip konferans finaline yükseldi. Herkes play-off'larda fırtına gibi esen LeBron James ve ekibi Cleveland'ın Orlando'yu sürklase etmesini bekliyordu ancak domine eden taraf Orlando oldu. Hido'nun müthiş takım oyunu bu galibiyetlerde büyük rol oynadı. Orlando - Los Angeles final serisi perşembeyi cumaya bağlayan gece TSİ 04:00'te başlayacak. ABD başkanı Barrack Obama final için Los Angeles'ı favori olarak gördüğünü belirtmiş, bende Orlando'yu tutuyorum. All Star Game'dan haksız bir şekilde mahrum kalan Hidayet'in şampiyonluk yüzüğünü parmağına geçireceğini düşünüyorum...


I Love this game.... ;)

astana

Kazakistan'ın son zamanlarda spora yaptığı yatırımların neticesinde Dünya'nın en önemli profesyonel bisiklet takımlarından birisi haline gelen Astana (bu isim aynı zamanda Kazakistan'ın başkenti olma özelliğini de taşıyor) yaşadığı finansal sorunları aştı.
Uluslararası bisiklet federasyonu UCI, Lance Armstrong, Alberto Contador gibi ünlü isimlerinde bulunduğu sporcuların maaşlarını ödemekte zorluk çeken Astana'nın yarışlara katılmasını yasaklamış ve kazak ekibine 31 Mayıs'a kadar mühlet vermişti. Yapılan inceleme sonucunda Astana'nın finansal kriterleri doldurduğu ve yeniden yarışlarda yer alabileceği açıklandı. Bu sayede Fransa Bisiklet Turu'nu 8. kez kazanmayı hedefleyen Lance Armstrong'u Pyrenees ve Alp dağlarında görebileceğiz...

2 Haziran 2009 Salı

europa league'te + 2 hakem

Uefa Bahama'da yaptığı olağan toplantısında gelecek sezon Uefa Avrupa Ligleri maçlarında 5 hakem uygulamasının başlamasına karar verdi. Türkiye'den Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bu kupada mücadele edeceklerini hatırlatalım. Türkiye'de 3 hakeme itiraz konusunda rekor bir noktaya geldik, hızlarını alamayan oyuncular ceza sahasında bulunacak diğer iki hakeme itiraz ettikleri zaman ortaya çok ilginç görüntüler çıkacak.

three-peat

OAKA’da kazanmak zordur hele rakip bir de Olympiakos olursa zor koşullar daha da zorlaşır. Olympiakos dün akşam bir mucize için gitmişti OAKA’ya. Fakat PAO ilk üç çeyreğinde zorlandığı maçın son çeyreğindeki oyunu ile seriyi 3-1’e getirdi ve şampiyonluğunu ilan etti. Böylece Barcelona’nın ardından sezonu üçleme ile tamamlayan Avrupa’daki ikinci takım oldular.
Serinin ilk maçı belki de hakem hatasıyla yenik tamamlayan Olympiakos için Papaloukas’ın sakatlığı da belirleyici faktörlerden bir diğeriydi. Yunanlı oyun kurucunun etkisizliği dün akşam oynanan maçta fazlasıyla hissedildi. Sezon başında peşisıra yaptığı transferlere karşın kupasız kapanan bir yılın ardından Olympiakos’un şapkasını önüne alıp düşüneceği kesin. Hadi Childress’a 20 milyon dolar verdiniz de ne oldu, var mı bir kupa diye soracaklardır adama. Hani “Bu yıl kadro yeniydi gelecek sezon esas hedeflerimiz” tümcesi gelecek sezon için çıkış olabilir. Öyle de olmak zorunda… Zeljko Obradovic’i sevmem fakat hakkını teslim etmek gerek. Yeterince zengin olan portföyüne 3 kupa daha ekledi. Sezon başında yaptığı Pekovic, Fotsis transferleriyle eksik yerlere gerekli monteleri yaptıktan sonra bir üçleme ile sezonu kapamak onu Ettore Messina ile birlikte Avrupa’nın en iyisi yapıyor.
Spanoulis, Diamanditis, Drew Nicholas ve Sarunas Jasikevicius’tan oluşan guard rotasyonuna NCAA’lerin vasat üstü guardlarından Nick Calathes’in de katılması PAO’nun bu gücünü daha da arttıracaktır. Gelecek sezon da yeşil yoncaların bu tür bir performansa şahit olursak şaşırmamak gerek.

rakamlarla nba finali

mercury'den bir ilk...

Bu Amerikalıların her işte olduğu gibi sporda da çok para göz olduğunu düşünürüm. Hani en ufak birşeyi bile paraya dönüştürme heveslisidir organizasyonlar; en azından öyle gibi görünüyürler. Fakat buna karşın hiçbir Kuzey Amerika merkezli spor organizasyonunda -MLS hariç- takımların forma reklamı aldıklarını göremezsiniz. Daha doğrusu göremezdiniz. WNBA takımların Phoenix Mercury bu tabuyu yıkarak formasına reklam aldı.
Kimlik hırsızlığına karşı güvenlik üzerine çalışan "LifeLock" adlı şirket önümüzdeki sezon boyunca Mercury'nin formalarında logoları ile yer alacak. Bu reklam anlaşması ile birlikte Mercury'nin ismi yerine logosu formanın sağ üst tarafında bulunacak.
Şirket sponsorluklarının azaldığı şu günlerde bu tür çözümlerin rağbet görmesi muhtemeldir. Phoenix Mercury'nin açtığı bu yoldan onları kimlerin takip edeceğini önümüzdeki dönemde göreceğiz.

Fotoğraf: Jennifer Pottheiser/NBAE via Getty Images

yaya toure baba ocağında...

Fotoğraflar: KAMBOU SIA/AFP/Getty Images

1 Haziran 2009 Pazartesi

roland garros'un ünlüleri

İki emekli Johan Micoud ve Lilian Thuram, Roland Garros'ta Tommy Haas - Roger Federer maçı için tribündeki yerlerini almışlar.

devam ya da tamam

Panathinaikos 2 - Olympiakos 1
AOKA, 21.30
Antenna 1

menchov giro'da zafere ulaştı...

İtalya Bisiklet Turu'nda en büyük favori olarak gösterilen Rus bisikletçi Denis Menchov, Roma'da şampiyon olarak yarışı tamamladı.
Yarışın son kilometresinde kazanmasına kesin olarak bakılan Denis Menchov talihsiz bir düşüş yaşamasına rağmen takipçisi Danilo Di Luca'nın aradaki farkı kapatmasına izin vermedi ve dünya'nın en büyük ikinci bisiklet turu olarak bilinen Giro'da 41 saniye farkla mutlu sona ulaştı.
2005 ve 2007 yıllarında ispanya bisiklet turunu kazanan Menchov İtalya turundan sonra gözünü Temmuz'da düzenlenecek Tour de France'a dikti.

transfer dönemi başladı

Milan başkanı Adriano Galliani bugün yeni teknik direktör Leonardo'yu tanıtmak için basın toplantısı düzenledi, italyan ekibinin eski teknik direktörü Carlo Ancelotti ise Chelsea ile anlaştı. Real Madrid kulübü başkanlık seçimlerine tek aday olarak giren Florentino Perez'in 1 Haziran'dan itibaren resmi olarak başkan ilan edildiğini açıkladı....
Yaşasın transfer dönemi :)

david stern'ün yüzü gülüyor

NBA'de bu sezonki playoffların televizyon reytingleri David Stern'ün yüzünü güldürecek cinsten. Orlando Magic'in 4-2 üstünlüğüyle sona eren Cavs - Magic serisi ortalama 8 milyon 600 bin izleyici televizyon başına toplamış. Bu, bir önceki sezon oynanan Lakers - Spurs Batı Konferansı final serisine göre yüzde 37'lik bir artış anlamına geliyor.
Doğu Konferansın final serisinin reytingi de geçtiğimiz yılın Lakers - Spurs final serisi reytingine göre yüzde 29'luk bir artış kaydererek 5.4 olmuş. Cavs - Magic serisinin reytinginin geçtiğimiz yılın Doğu Konferansı final serisine göre artış oranı ise yüzde 43.
TNT'nin yayınladığı playoff maçları baz alındığında ise reytingin geçtiğimiz yıla göre artış oranı yüzde 19. Bu istatistiksel verilerin ardından David Stern sevinmesin de kim sevinsin!

steve nash de maracanã'da

Maracanã'da keyifli bir pazar günü geride kaldı. Stadyumun 2014'e ev sahipliği yapacak mekanlar arasında olduğu Sepp Blatter tarafından açıklandı. Adriano 8 yıl sonra Flamengo forması ile sahaya çıktı. Hatta bununla da yetinmedi Rio temsilcisine Atletico Paranaense karşısında 2-1'lik galibiyeti getiren golü de attı. Rio'daki bu keyifli pazar öğle sonrasına tanık olanlardan biri de Steve Nash'ti. Kanadalı, takım arkadaşı Leandro Barbaso ile birlikte Maracanã'da yakalandı. Brezilya basını halinden oldukça memnun olan Kanadalı'nın stadyumdaki her anı kayıt altına aldığını söylüyor. Hani Flamengo forması da yakımış üzerine. NBA kariyerinin ardından bir Campeonato Brasileiro da fena gitmez hani...

31 Mayıs 2009 Pazar

kollektif transfer dedikoduları...

Günün sonunda haftasonu dolaşan birkaç transfer dedikodusunu yazalım dedik. Haberlerin tamamı Ada merkezli...
- Manchester City'ninm bu yaz transfer için harcayacağı para 250 milyon £ civarında olacakmış. Bu paranın 42 milyon £'i Carloz Tevez+Gareth Barry ikilisi için harcanacak. Arjantinli için 32, Aston Villa kaptanı için ise 10 milyon £ ödenecekmiş. Birminghamlılar kaptanlarını o kadara ucuza bırakmazlar...
- Tevez'i kaptıracak olan Manchester United ise Florentino Perez'in yolcu edeceği düşünülen Klaas-Jan Huntelaar için 15 milyon £'i gçzden çıkarmış.
- Luca Cigarini ve Fabio Quagliarella'yı kadrosuna katan Napoli, Ezequiel Lavezzi'yi 17 milyon £'e Liverpool'a kakalamak istiyormuş. İngilizler salak değil o parayı vermezler Arjantinli'ye...
- Liverpool Xabi Alonso konusunda Real Madridle anlaşmış deniliyor. 25 milyon £ ödeyecek başkent ekibi Alonso için. Gerçi bu transfere Gabriel Heinze de dahil edilebilirmiş. Arjantinli 2 sezon önce Liverpool'a gitmek istemiş Manchester United izin vermeyince de Real Madrid'e gitmişti. Xabi Alonso'nun transferi gerçekleşirse Real Madrid'e 5 yıllık imza atacakmış...

adriano maracanã'da

Fazla hızlı bir rehabilitasyon sürecinin ardından Adriano 8 yıl sonra Flamengo froması ile Maracanã'da sahaya çıktı. Campeonato Brasileiro'da 4. hafta karşılaşmasında Flamengo, Atletico Paranaense'yi ağırlarken teknik direktör Cuca, "İmparator"a 11'de şans verdi. Maracanã'yı dolduran Flamengolular da bu karardan oldukça memnun kaldılar...

12 şanslı şehir

FIFA Başkanı Sepp Blatter, 2014 Dünya Kupasına ev sahipliği yapacak 12 şanslı şehri açıkladı. Aday şehirler arasında coğrafi açıdan dengeli bir dağılım yaptıklarını söylemekte fayda var FIFA'nın. 17 aday şehirden Florianopolis, Goiania, Campo Grande, Belem ve Rio Branco şanssız 5'linin içerisinde yer alanlar.
Bu arada 30 Mart'ta açıklanması beklenen bu kararı haziran ayı başına kadar sarkıtmakta ne fayda vardı anlamadım...

evdeki hesap

Benim gibi pek çok kişi Avustralya'daki yarı finalin rövanşını bekliyordu Roland Garros'un çeyrek finalinde. Fakat bir günde iki sürpriz birden yaşadık. Nadal'ın elenmesinin ardından Fernando Verdasco da Nikolay Davydenko karşısında tutunamadı. Rus raket çok net vuruşlarla rahat bir maç çıkardı 3-0 ile İspanyol'u Madrid'e beklediğinden erken yolladı. Roland Garros açısından 8. güne en uygun söz "Evdeki hesap çarşıya uymaz" olmalı...

mucize & kahramanları

nadal da yenilir...

Resimdeki arkadaş Rafael Nadal'ın 34 maçlık galibiyet serisini, 32 set üstüste kazanma rekorunu sona erdirdi. Dünya sıralamasının 25 numarası Robin Soderling yılın en büyük sürprizine imza attı ve 6-2 6-7 6-4 ve 7-6'lık setlerle Rafael Nadal'a Roland Garros kariyerindeki ilk mağlubiyeti tattırdı. Biz çeyrek final için Fernando Verdasco - Rafael Nadal çeyrek finali beklerken artık yeni Roland Garros şampiyonunun kim olabileceğine yönelik tahminlerle bir haftayı geçireceğiz.
İsveçli finale kadar gidemese de Roland Garros tarihine geçmeyi başardı. Sıkılmış tenis seyircisi Robin Soderling'e büyük bir teşekkür borçludur. Uzun zaman sonra toprak kortta ilk defa zevkli bir maç seyredebildik...

moto gp italya

Moto GP'de sezonun 5. ayağı İtalya GP'sini Avustralyalı pilot Casey Stoner kazandı. Sezon öncesinde Stoner ile Rossi arasında büyük bir çekişme bekleniyordu. Bu mücadeleye ispanyol Jorge Lorenzo tuz biber oldu.
Stoner İtalya'da Rossi'nin seyiricisi önünde deneyimli pilotun 7 senelik hakimiyetine son verdi. Bu sezon Dünya şampiyonası oldukça zevkli geçecek...

louis braille'in anısına...

Fransa Milli Takımı salı günü Nijerya, cumartesi de bizim milli takım ile yapacağı maçlara özel bir forma ile çıkacak. Körler alfabesini bulan Louis Braille'in doğumunun 200. yılı nedeniyle Fransız futbolcular iki maça da isimlerinin Braille'in bulduğu alfabeyle yazılı formalar ile sahaya çıkacaklar. Bu şekilde Louis Braille'i de güzel bir şekilde anmış olacaklar. Daha sonraki tarihte ise formalar açık arttırma ile satışa sunulacak. Elde edilen gelir Fransız Futbol Federasyonu tarafından görme engelliler için kullanılacak. Fikrin sahibi kimse tebrik etmek lazım...

britain's got talent

Son 2 aydır kaçırmadığımız programların başında geliyordu Britain's Got Talent. Paul Potts ve George Sampson gibi isimleri ortaya çıkaran yarışmanın 3. sezonunda Susan Boyle'ın kazanmasını bekliyorduk. En azından yaratılan hava böyleydi. Kadıncağız daha finale kalmadan bir ünlünün kariyerinde zor görebileceği bütün show programlarına çıkmıştı. Hatta bahis şirketleri bile onun kazanması üzerine kurmuştu bütün işleri. Fakat dün akşam yapılan finalde herkesi büyük bir sürpriz bekliyordu. Yarışmanın en sağlam performansını gösteren dans grubu "Diversity" bu yılki yarışmanın birincisi oldu. Herkes Susan Boyle'ın yarışmayı kazanmasına o kadar alıştırmış ki; Diversity'nin kendisi de birinci olmalarına çok şaşırdı. Zaten grubun kareografilerini de üstlenen Ashley Banjo da verdiği tepkiyle bu şaşkınlığı gösterdi.
Geçmişlerinde Ulusal Sokak Dansı Şampiyonası birinciliği de bulunan Kuzey Londralı grup 100 bin £ ve Kraliyet ailesi önünde gösteri yapmak iki birbirinden değerli iki ödülün de sahibi oldu. Diversity işleri güçleri dans etmek olan çocuklardan kurulu değil. Bu onların performansını daha değerli kılıyor belki de. İçlerinde master yapan adamdan fizik mühendisine, IT çözümleri üreten bilgi işlemcilere kadar çok değişik çocuklar mevcut.
Bu arada Britain's Got Talent'ın ne kadar popüler belki de bir fenomen haline geldiğini anlatmak için en iyi örneklerden biri yarışmanın final saatinde sadece William Hill'in İnternet sitesi üzerinden 3 milyon £'lik bahis oynandığı verisidir. Postu sona erdirirken Diversity'e yarışmayı kazandıran performanslarının videosunun da postun başında yer aldığını hatırlatalım.

showdown in chinatown

"Showdown in Chinatown" Steve Nash'in önderliğindeki Football for Good içerisinde yer alan organizasyonlardan bir tanesi. Geçtiğimiz sene ilki yapılmıştı. Bu yıl da 24 Haziran'da ikincisi düzenlenecek. NBA ve futbol dünyasının ünlü isimleri Çin Mahallesi'nde bir gösteri maçı yapıyor. Geçtiğimiz yılki organizasyona Thierry Henry, Jason Kidd gibi isimler katılmıştı. Bu yıl daha fazla ünlü isim dahada yer alacak. Postun açılışına koyduğumuz organizasyon ile ilgili reklam filmi de harika olmuş...

çifte kupalı şampiyon

Söylenecek çok şey var ama şimdi kutlama zamanı. Bir dahaki sefere 6 yıl beklememek de dileğimiz olsun...