27 Mayıs 2011 Cuma

havanın toronto'daki muhalefeti!


Çarşamba akşamı Kanada Şampiyonası'nda Toronto FC ile Vancouver Whitecaps'ın maçı vardı. Gün boyunca süren yağmur, maç sırasında da etkinliğini sürdürünce ikinci yarının henüz üçüncü dakikasında karşılaşmanın hakemi tatil kararını verdi. Zaten o kararı vermese bir süre sonra futbolcular BMO Field'de yüzmeye başlayacaktı. Olayın videosunu postun başına ekledik...

25 Mayıs 2011 Çarşamba

iskandinav holiganizmi

Hafta sonu Viyana derbisinde yaşanan olayların bir benzeri dün akşam Malmö - Helsingborg karşılaşmasında da yaşandı en azından taraftarın sahaya girmesi açısından. Deplasman ekibi karşılaşmanın 30. dakikasında Hollandalı futbolcu Rachid Bouaouzon'in ayağından golü bulunca olanlar oldu. Bir Malmölü taraftar sahayaa indi ve Helsingborg kalecisi Par Hansson'a vurdu. Maçın hakemi Stefan Johannesson futbolcularla birlikte soyunma odasına gittikten 20 dakika sonra karşılaşmanın güvenli koşullarda oynanmadığı kararına varıp karşılaşmayı tatil etti.
Olayların videosunu postun tepesine astik....

çok çok farklı bir rekor!








Geçen hafta sonu Kopenhag'da farklı bir rekor kırıldı. Bizim ülkemizde kırk yıl düşünsek aklımıza gelmeyecek ve kırılmayacak bir rekor. İskandinavların hepsinde olduğu gibi Danimarka'da da hentbol en fazla ilgi gören sporların başında yer alıyor. Hem kadın hem de erkek hentbolunda tribünler doluyor her maçta.

Hafta sonu oynanan erkekler Danimarka Ligi finalinde farklı bir rekor denendi bunda da başarılı olundu. AG Kopenhag ile BSV Bjeringro Silkeborg arasındaki final maçı Parken Stadyumu'nda oynandı. Yapılan düzenlemeyle, stadyumdaki çimler kaldırıldı ve bir hentbol sahası kuruldu. Bunun sonucunda da tribünlerde 36 bin 651 yerini aldı. Bu, bir hentbol maçını seyreden en büyük kalabalık olarak rekor anlamına geliyordu. Böylece hentbolseverler Kopenhag'da yeni bir rekora hafta sonu tanıklık etti. Ki bir önceki rekor 2004 yılında Kiel ile Lembo arasında oynanan maça aitti. İki Alman takımının Arena AufSchalke'de oynadığı maçı 30 bin 925 kişi izlemişti. 

Postun açılışına maçın fotoğraflarını koymuştuk sonuna ise videosunu ekleyelim dedik. Unutmadan maçın galibi 30-21 ile AG Kopenhag oldu. 

24 Mayıs 2011 Salı

genoalıların intikamı!


Cenova şehrinin iki takımından Genoa, yıllarca alt liglerde yer aldığından Sampdoria'nın gölgesinde kaldı. Son üç sezondur her iki takım da Serie A'da mücadele ediyordu. Fakat bu sezon, Genoa ligi 10. sırada tamamlarken, Sampdoria küme düştü.
Bu durumu Genoa taraftarları intikam almak için fırsat bildi ve şehir sokaklarında 30 bin Genoalı, Sampdoria için cenaze töreni düzenlendi...

22 Mayıs 2011 Pazar

rapid wienli taraftarlar sahaya girerse...


Yukarıdaki video bugün oynanan, daha doğrusu yarıda kalan Viyana derbisine ait. Rapid kendi sahasında Avusturya karşısında 2-0 yenik duruma düşünce yüzlerce Rapid taraftarı sahaya giriyor. Olayların gerisini izlemenizi öneririm...