30 Nisan 2010 Cuma

dünya kupası yaklaşırken 34. cadde'nin köşesi...

Dünya Kupasına 43 gün kala turnuvaya katılacak ülkelerde Güney Afrika’ya yönelik reklamlar başladı. New York’ta 34. Cadde ile Yedinci Cadde’nin kesiştiği köşede Clint Dempsey’in billboardları şehir sakinlerini selamlamaya başladı. “Play to be Remembered” sloganıyla Amerikalılara da yavaş yavaş kupa hatırlatılmaya çalışılıyor. Ne kadar başarılı olunduğunu anlamak için kupanın televizyondaki izlenme oranına bakmak gerekecek...

dunya kupasi 2010 resmi marşı: shakira - waka waka

29 Nisan 2010 Perşembe

bordeaux'nun düşüşü

Avrupa liglerinde bu sezonki en ilginç hikayelerden biri olsa gerek Bordeaux’nun fikstürün ikinci yarısındaki düşüşü. Şampiyonlar Ligi’nde elde edilen sürpriz sayılabilecek grup birinciliği ve ardından gelen çeyrek final Fransız ekibine yaramadı.
Şubat ayı başında Ligue 1’de en yakın rakibi Montpellier’in altı puan önünde, 48 puanla lider olan Bordeaux, şu andaki lider Marsilya’ya da dokuz puan fark atmıştı.
Fakat şubat ayı ile birlikte Bordeaux’nun da ligdeki düşüşü başladı. 30 Ocak’tan bu yana oynadığı 12 maçta iki galibiyet alabilen Laurant Blanc’ın takımı, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet gördü. Sadece 15 gol atabilen, buna karşın 26 gol yiyen Bordeaux sadece dokuz puan toplayabildi.
Aynı dönemde Marsilya ise 10 galibiyet aldı ve hiç mağlup olmadı. Üstelik bu dönemde Bordeaux gibi Didier Deschamps’ın takımının da ertelenen ve araya eklenen maçları oldu. Marsilya mağlup olmadığı bu 12 maçta, 26 gol atıp, kalesinde de 6 gol gördü. Topladığı 32 puan ise neredeyse ilk 22 haftada topladığına denk geliyor.
Bordeaux’nun “Uğursuz şubat-mart-nisan” döneminde Marsilya’dan yediği puan farkı da 23’ü bulmuş. Tabii bu dönemde oynadıkları ve Marsilya’ya kaybettikleri Lig Kupası finalini, kendi evinde Monaco’ya elendiği Fransa Kupası son 16 turu maçını da eklemek gerekiyor kara tabloya.
Şubat başında Ligue 1’in lideri olarak şampiyonluğun en önemli adayıydı Bordeaux. Dün akşam Valenciennes deplasmanında oynadığı erteleme maçında sahadan 2-0 mağlup ayrılınca Bordeaux, hem yedinci sıraya kadar geriledi hem de çift hatta üç kupa hedefiyle başlanan sezonda Avrupa kupalarında mücadele edip edemeyeceği belirsiz bir hale geldi…