18 Ağustos 2010 Çarşamba

copa libertadores'te kupa zamanı

Copa Libertadores'te 2010 sezonunun şampiyonu Internacional ile Chivas arasında sabaha karşı oynanacak rövanş maçıyla belli olacak. İlk maçı deplasmanda 2-1 kazanan Internacional büyük bir avantaja sahip. Kupanın sahibini bulacağı maça, doğal olarak basın da büyük bir ilgi gösteriyor. Estádio Beira-Rio'da oynanacak maç için 600 basın mensubunun izlemesi bekleniyor.
Basın mensupları sadece maça değil, her iki takımın da antrenmalarına da büyük ilgi gösteriyor. Internacional teknik direktörü Celsa Roth, yoğun ilgi nedeniyle son antrenmanın basına açık bölümünü uzatmak zorunda kaldı...   

fransızların şampanya keyfi

Avrupa Yüzme Şampiyonası sayesinde yüzme dolu bir hafta geride kaldı. Fransızlar özellikle erkeklerde şampiyonanın en başarılı ekipleri arasında yer aldı. Frederic Busquet, Avrupa şampiyonu olurken 50 metre serbestte peşisıra sezonun en iyi iki derecesine imza attı. Budapeşte'den yüzü gülerek ayrılan bir diğer Fransız da Camille Lacourt. 25 yaşındaki Fransız yüzücü 50 metre sırtüstünde altın madalyayı kazandı. 100 metrede de altın madalyanın sahibi olurken Avrupa rekorunun sahibi oldu. Ayrıca Aaron Peirsols 51.94 geçtiğimiz yıl yaptığı dünyanın en iyi derecesinden sadece 17 salise daha kötü bir zamana imza attı. Frasnzılar ayrıca 4x100 karışıkta da Avrupa şampiyonluğunu kazandı. 
Bu kadar başarının üstüne kutlama yapmamak olmazdı. Fransa takımı trenle geldikleri Marsilya'daki Saint Charles İstasyonu'nda Frederic Bosquet, Camilla Court ikilisi yanlarına William Meynard'ı da alarak şampanya patlatmayı ihmal etmediler... 

izdiham gibi ilgi

Real Madrid, Standart Liege ile bir hazırlık maçı yapmak için Belçika'ya gitti. Gelen takım Real Madrid olunca Liegeliler de hem havaalanında hem de otobüste büyük ilgi göstermiş Jose Mourinho ve futbolcularına. İlginin boyutu karşısında Madridlilerin otobüsten inişi 20 dakikayı bulmuş. Mourinho'nun yüzündeki ifade de şaşkınlığını gösterir nitelikte...

de monaco'ların en sporcusu...

Singapur'da devam eden Dünya Gençlik Olimpiyatları'nda Monaco Kraliyet Ailesinin bireylerinden biri de yarışıyor. Daha çok 1980'lerde çıkardığı albüm ve single'ları ile bilenen Stephanie de Monaco'nun -Prenses Stephanie- 16 yaşındaki kızı Pauline Ducruet, 3 metre atlama yarışmalarında Monaco adına mücadele ediyor. Dört yıldır ulusal ve uluslararası yarışmalara katılan Ducruet'nin hedefi 2012 Londra Olimpiyatları'nda yer alacak kadroda bulunmak. Ki geçtiğimiz Temmuz ayında Almanya'nın Aachen kentinde yapılan Dünya Gençler Atlama Şampiyonası'nda da mücadele etmişti Pauline Ducruet.
de Monaco'lar sporcu bir geleneğe sahipler. Dayısı, Monaco Prensi Albert, daha önce beş kış olimpiyatında Monaco'nun bobsled takımında yer aldı. Grace Kelly'nin büyükbabası John Kelly ise 1920'de Antwerp, 1924'te de Paris'te düzenenlen Yaz Olimpiyatları'nda kürekte üç altın madalya kazanmıştı Birleşik Devletle adına.
Albert dayısı ve John Kelly'nin olduğu bir ailede Pauline Ducruet onlar gibi sportif başarılar imza atabilecek...

asabi jiao zhe

Çin Süper Ligi takımlarından Shadong Luneng'in kaptanı Jiao Zhe, asabiliğinin kurbanı oldu. Zhe, geçen hafta sonu Chongqing ile oynanan ve 2-1 kazanılan maç sonrası soyunma odasında diğer futbolculardan Zhang Chi'yi yumruklaması nedeniyle kadrodışı bırakıldı. Jiao Zhe, Chi'yi yumruklamasının nedeni olarak futbolcunun maçta sergilediği kötü performans olduğu ifade ediliyor Çin basınına göre. Luneng Yönetimi, Jiao Zhe'ye ayrıca 4 bin 400 dolar para cezası verdi,  maaşını da dondurdu.
Kulübün Genel Menajeri Han Gongzheng, bunun, basit bir olay olmadığını ve insanların yaptıkları hatalı davranışlarının yanlarına kâr kalmayacağının gösterilmesi gerektiğini söyledi.
Gerçi cezanın verilmesinde Zhe'nin daha önce de çeşitli vukuatlara karışması etkili oldu. Geçtiğimiz yıl da bir taraftar ile kavga eden Jiao Zhe, kendine çeki düzen vermezse bundan sonra işi zor götünüyor...  

16 Ağustos 2010 Pazartesi

msg'de fransızlar gecesi



New York'ta "Uluslararası Basketbol Günleri" devam ediyor. Madison Square Garden'da da Global Community Cup düzenlendi bu çerçevede. Birleşik Devletler ile Fransa karşılaşınca da ünlü isimler etrafa saçılmışlar tabi Fransız olanlardan.
Yeni ikametgahı New York olan Thierry Henry ile birlikte Tony Parker ile Ronny Turiaf da milli takımlarının 30 sayı fark yemesini seyretmeyi kaçırmamamışlar...
Henry ile Turiaf artık sık sık birlikte takılırlar ne de olsa biri Red Bulls diğeri de Knicks oyuncusu...

15 Ağustos 2010 Pazar

bousquet çoştu...

Avrupa Yüzme Şampiyonası'nın son gününde 50 metre serbest finalleri de vardı. Frederic Bousquet 27 Haziran'da Paris Açık'ta 21.55'le sezonun en iyi derecesine imza atmıştı. Fransız yüzücü Budapeşte'de yılın en iyi derecesinden daha iyi dereceler yaptı. Yani yılın en iyi derecesini geliştirmiş oldu.
Elemelerde 21.36 ile yüzerken, finalde de 21.49 ile Avrupa şampiyonu oldu, yakın arkadaşı Cesar Filho'ya da Budapeşte'den selam yolladı.

oruç tutmayan ali karimi kapı dışarı!

Katar tecrübesinin ardından iki sezondur İran'da top koşturuyordu Ari Karimi. Gerçi bu yaşadıklarının ardından tekrar Katar ya da Körfez ülkelerinin birinde futbol yaşantısını sürdürürse şaşırmamak lazım.
Steel Azin kulübünde futbol hayatını sürdüren Ali Karimi'nin sözleşmesi oruç tutmaması nedeniyle kulübü nedeniyle feshedildi. Kulüpten yapılan açıklamada sözleşmenin feshedilme kararı alınırken İran Futbol Federasyonu ve konuyla ilgili uzman kişilere danışıldığı da ifade ediliyor.
Ali Karimi ise kişisel İnternet sitesinden konuyla ilgili bir röportaj verdi. Karimi, röportajında Genel Menajer, Mustafa Ajorlou'nun kulübü yönetme şeklini de eleştirdi. Ajorlou'nun eski bir Devrim Muhafız olduğunu söylemekte fayda var.
İran'da Ramazan boyunca bütün müslümanlar oruç tutmakla yükümlü -hamile ve yaşlı kadınlar, çocuklar, seyahat edenler haricinde- Müslüman olmayanlar ise kamuya açık alanlarda yemek yiyemiyor.
Ali Karimi hadisesi ve sporcuların oruç tutması İran'da gündemi bir süre meşgul edecek gibi görünüyor... 

asafa powell stamford bridge'te...

Chelsea Premier League sezonunu West Bromwich Albion'a yarım düzine gol atarak açarken Stamford Bridge tribünlerinde Jamaikalı sprinter Asafa Powell da vardı...