21 Ekim 2008 Salı

1992'de 2008'e ilk 25

Harita thebesteleven'ın. 1992'den günümüze FIFA'nın dünya sıralamasında ilk 25'e girmiş ülkeleri görmek mümkün. Biz bir ara-2002 Dünya Kupası sonrası- 4. sıradaya kadar yükselmişiz...

20 Ekim 2008 Pazartesi

basketbol & spormax

Futbolda alışmıştık 15 yıldır devam eden paralı yayın sürecine. Lâkin 2 yıl önce maçları yayınlayacak yayın kuruluşunu zor bulan basketbolun birden bile "pay tv" organizasyonu içerisinde yer alması insana tuhaf geliyor. Temsil misal bu akşam Euroleague'de sezonun açılış maçı var Tau Ceramica ile Fenerbahçe arasında. Fakat sadece SporMax aboneleri maçı izleyebilecek. Halbuki sezonun açılış maçını herkesin izlemesi için SkyTurk'ten yayınlamak gibi bir jest yapılabilirdi.
Tuhaf seçimlerimiz var; bir yayın grubu spor kanalı açtı diye bir başka spor kanalı kurması, bunun için de piyasada toplayabileceği ürünleri gereğinden yüksek paraya satın alması pek akıl kârı bir iş değil. Kazanan basketbol federasyonu ve kulüpler olabilir fakat kaybeden basketbolseverler oldu. Tribünlerini arada sırada doldurabildiğimiz bir ligi para ödeyerek izlemek de mantıklı gelmiyor insana. Hele ki haftanın en zevksiz maçını basketbolsevere hizmet mantığıyla açık kanalda yayınlayarak aptal yerine koymaya...

luca toni & fernando torres

Nostaljik bir hafta bizi bekliyordu. Önce salı gecesi Bayern Münih Floransa deplasmanına gidecek, Luca Toni eski gözağrısı Fiorentina ve tribünleri ile hasret giderecekti. Ertesi akşam da Vicento Calderon'da Fernando Torres ile Atletico Madrid tribünlerinin buluşmasını izleyecektik. Fakat olmadı önce Torres, arkasından da Toni'nin sakatlıkları bu iki keyifli buluşmaya engel oldu. Her ikisi de hafta içerisinde sahada olamayacak.

19 Ekim 2008 Pazar

jet li ferrari pitinde

gazze'de futbol maçı...

26 Ekim bizim için pek bir anlam ifade etmese de Filistinliler için çok özel bir gün. Filistin Milli Takımı, gelecek pazar ilk defa uluslararası bir futbol maçını kendi topraklarında, Gazze'de oynayacak. Ürdün ile yapılacak olan maça Sepp Blatter abimiz de teşrif edecekmiş. Filistin Milli Takımı 1997'den beri uluslararası arenada yer alıyor. Fakat maçlarını Doha'da (Katar) oynuyor, antrenmanlarını ise İsmailiye'de (Mısır) yapıyor. Üstelik İsrail'in koyduğu yasaklarla da uğraşmak zorundalar. Örneğin Asya elemelerinde eşleştikleri Singapur'a İsrail'in izin vermemesi yüzünden eksik kadro ile gittiler.
Gazze'de oynayacakları bu maç ile makus talihleri belki de değişebilir temennisiyle postu sonlandıralım...