21 Aralık 2008 Pazar

madoff ioc'yi de vurmuş

Amerika'nın son bir haftadır gündeminde yer alan esaslı konulardan biridir New Yorklu yatırımcı Bernard Madoff'un 50 milyar dolarlık dolandırıcılık hikayesi. Olay bizde 90'larda ortaya çıkan Titan hikayesini andırıyor. Madoff'un hikayesine girmeyeceğiz, ayrıntılar için #1, #2, #3, #4'e bakmak mümkün.
Madoff'un 50 milyarlık portföyüne yatırım yapanlar arasında sadece bankalar ve finans şirketleri yok elbette, sosyetik zenginler de bulunuyor müşteriler arasında. AP'nin çıkardığı müşterilerden biri de IOC. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin 4 milyon 800 bin doları -kurumun hesaplarının yüzde 1'inden biraz daha fazlası oluyormuş bu meblağı- Bernard Madoff'un fonunda yer alıyormuş. Tabi portföyde yer alan bu para batmış. Gerçi IOC için çok da büyük bir meblağdan bahsetmiyoruz ama uluslararası bir spor teşkilatının sahip olduğu parayı değerlendirdiği mecralar açısından insanda soru işareti uyandıran bir gelişme.
Madoff'u bir kenara bırakırsak, IOC'nin bütçesi iyi günler geçirmiyor. Dolardaki değişim, piyasalardaki belirsizlik IOC'nin bütçesinin yüzde 14 değer kaybetmesine neden olmuş. En azından söylenen miktar bu. Bu nedenle bütçenin değerlendirilme aşamasında yeni çözümler arandığı da konuşuluyor...

Hiç yorum yok: