3 Aralık 2008 Çarşamba

tarz meselesi

İskoç kulübü Livingstone geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde İtalyan avukat Angelo Massone'nin başını çektiği bi konsorsiyuma satıldı. Massone futbolla içli dışlı biri. Bu yıla kadar Shunsuke Nakamura'nın menajerliğini bile yapıyordu. Kulüp Haziran ayında el değiştirdikten sonra işlerin iyi gitmesi beklenirken hiç de öyle olmadı. Satın alma işlemi yapılırken ödeneceği belirtilen borçlar hâlâ ödenmedi. Futbolcular maaşlarını istikrarlı bir şekilde alamıyor. Neyse bizim konumuz şu an için Livingstone'ın içinde bulunduğu mâli durum değil. Takımın sahibi Massone farklı bir tarza sahip. Ki bu tarzı çeşit çeşit başkanın bulunduğu bizim ülkemizde bile görmek mümkün değil.
Hadise şu: Takımın teknik direktörü Robert Landi başkanla yapması gereken olağan görüşmeyi yapıyor, görüşme fena da geçmiyor. Daha sonra o antrenmana tekrar döndüğünde ise kulübün resmi sitesinde kendisinin kovulduğu haberi çıkıyor. Evet Landi, kovulduğunu başkanın ağzından değil internet sitesinden öğreniyor.
Herhalde bir kişinin başlına gelebilecek en tuhaf görevine son verilme şekli bu olsa gerek. Zaten Robert Landi de açıklamayı gördükten sonra "Bu bilgi nasıl İnternet sitesine kondu, bu bilgiyi kim İnternet sitesine koydu bilmiyorum. Çok üzgünüm çünkü sadece 5 aydır görevdeydi. Kovulmamın sebeplerini başkana sormalısınız" şeklinde bir açıklama yapmış. Ki hatırlatmakta fayda var bütün olumsuz koşullara karşın Livingstone, İskoç 1. Ligi'nde (2. lig) lider Saint Johnstone'un 6, ikinci Dunfermline Athletic'in 2 puan gerisinde. Hani saha içerisinde de işler fena değil.
İnsanın aklına bu haberi okuyunca ister istemez bir başkanın bu kadar cesareti yoksa neden o görevi üstlendiği geliyor. Massone'yi bu kadar cin fikirli olduğundan dolayı da takdir etmek gerek. Bakalım kendisi yeni bir yolun öncüsü olacak mı bu cin fikriyle....

Hiç yorum yok: