11 Ağustos 2009 Salı

azteca'dan çıkmak

Çarşamba akşamı Meksika, ölüm kalım maçında Estadio Azteca'da Birleşik Devletler'i konuk edecek. Ev sahibinin felaket başladığı elemelerde şansını devam ettirebilmesi için Amerika'yı geçmesi gerekiyor.
Meksikalılar bu önemli maç öncesi Azteca'nın tılsımına inanıyorlar. Birleşik Devletler ile 105 bin kişilik stadyumda oynanan 6 maçın 5'inden galip ayrılmış Meksika. -Meksika'da oynanan 24 maçın 23'ünden ev sahibi ekip üstün ayrılmış- Birleşik Devletler'in Azteca'da gol yemediği tek maç 2 Kasım 1997'de oynanmış. Fransa 98 elemeleri çerçevesinde oynanan o maç 0-0 sona ermiş. Estadio Azteca'daki maçların toplamında ise Birleşik Devletler 13 gol yerken, sadece 2 gol atabilmiş.
Yarın sahaya çıkacak olan Amerika kadrosunda sadece 4 futbolcu; Landon Donovan, Oguchi Onyewu, Carlos Bocanegra ve Steve Cherundolo daha önce Azteca'nın havasını solumuş. Bu durum mutlak galibiyet isteyen Meksikalılar karşısında Birleşik Devletler'in işini zorlaştırıyor.
İstatistikler Meksika dese de Bob Bradley'in futbolcuları Azteca'nın tılsımını bozmak için sahaya çıkacak. Kim belir belki de tarihe geçecek bir skor ile "Tanrı'nın eline" şahitlik eden stadyumdan ayrılabilirler...

1 yorum:

alperensaylar dedi ki...

yine çıkamamışlar:)