26 Ağustos 2009 Çarşamba

west ham - milwall maçında çıkan olaylar

İngiliz taraftarlar hırçındır... Aslına bakılacak olursa İngiltere'de takım tutma kavramı diğer ülkelere nazaran çok değişiktir... Oturduğunuz şehir hatta mahalle bile hayatınız boyunca tutacağınız takımı belirlemekte en önemli unsurdur. Türkiye'de Anadoluda oturan bir futbolseverin üç büyüklerden birisini desteklemesi gibi bir şey çok nadirdir Ada'da.
İngiliz taraftarlarda ki bu tutku bazen aşırı seviyelere kaçabiliyor. Dün akşam oynanan West Ham United - Milwall Carling Cup 2. tur maçında saha dışında ve içinde istenmeyen olaylar meydana geldi. Detaya inmeye gerek yok, Diyarbakırspor - Fenerbahçe arasında oynanan maçta çıkan olayların bir seviye üstünde olaylar yaşandı.
Asıl tartışılacak nokta İngiliz futbolunda holiganların yeri. 1985'te Heysel'de ve 1989'da Hillsborough'da yaşanan facialardan sonra İngiliz hükümeti ve futbol federasyonu holiganizm'e karşı savaş açmış ve bu savaşı bir nevi kazanmıştı.
Ancak son dönemlerde İngiliz futbolu üzerinde eski hayaletler dolaşıyor... İngiltere futbol federasyonu dün gece oynanan maçta olay çıkartanların sert bir şekilde cezalandırılacağını açıkladı. UEFA'da konuyla ilgili uyarı da bulunacak.
Bakalım İngilizler geçmişten gelen bu zaaflarını giderebilecekler mi?

Hiç yorum yok: