21 Şubat 2010 Pazar

mourinho farkı...




Jose Mourinho çok farklı bir teknik direktör. Onun farkı sadece maç öncesi, maç esnasında ve maç sonrasında "trash talk" dediğimiz provokatif çıkışları iyi yapması değil. Mourinho ayrıca taktik anlamda çok ilginç kararlara da imza atıyor.

Serie A'nın 25. haftası. İnter sahasında ligin en formda takımlarından birisi olan Sampdoria'yı konuk ediyor. Üstelik İnter sezonun ilk yarısında rakibine deplasmanda 1-0 yenilmiş (Juventus ile birlikte İnter'i yenebilen tek takım). Maçın 31. dakikasında Samuel kırmızı kartla oyun dışında kalıyor. Portekizli teknik adam bir müdahelede bulunmuyor. 38. dakika İnter'in ikinci stoperi kırmız kart görüyor. Takım 9 kişi, Mourinho Muntari'yi çıkartıp Lucio'yu alıyor. O dakikadan itibaren iki kişi eksikle oynayan Milano takımında sahada Sneijder, Eto'o ve Milito yer alıyor.

Jose Mourinho forvet oyuncularını sahada bırakarak Sampdoria'nın orta sahada baskı kurmasını ve İnter kalesine yığılmasını böylece engelliyor. Maçı izleyenler fark etmiştir, bu hamleden sonra Sampdoria 9 kişilik İnter karşısında doğru dürüst 1 gol pozisyonu bile bulamadı. 72. dakikada Mourinho Milito'yu oyundan aldı ancak yerine yine bir forvet olan Pandev'i sahaya sürdü.

Şimdi merak ediyorum Turkcell Süper Lig'de hangi teknik direktör bu kadar cesur (veya deli) bir hamle yapabilirdi? Yapsa ve kaybetse maçın ertesindeki manşetler ne olurdu?

Tahmin etmek zor değil. İşte Mourinho farkı bu olsa gerek.

2 yorum:

barış dedi ki...

ilk kırmızıdan sonra girdi lucio. ikinciden sonra değil

Libertaqila dedi ki...

Gerçektende çok doğru bir tespit.Mourinho yu diğer teknik direktörlerden ayıran en önemli özelliklerden birisi cesur olmasıdır.Bu yazıya tamamen katılıyorum.Çok güzel.