25 Mayıs 2008 Pazar

plushenkolu eurovision

Puanlaması ve sonuçları ortaya konan performanslarla çok da fazla ilgili olmasa da Eurovisionun, en azından sahnedeki performanslar açısından ilgiyle izlenebilecek bir show olduğunu düşünüyorum. Her yıl olduğu dün akşamki eurovision'da da ferlaket performanslar olduğu, iyi şarkılar yer aldı.

Şahsi olarak Ermenistan'ın şarkısının üst sıralarda yer almasını gerektiğini düşünüyordum, öyle de oldu. Yarışmaya dair gözüme takılanlar; Azerilerin ne bu kadar çok puan topladığını anlayamamam ve yarışmanın yeni konseptinin iki dilde söylenen şarkılar oldu. İngilizce ve kendi ana dillerininde şarkılarını söyleyen ülkeler fena puanlar almadılar. Sahne performansı açısından Bosnalılar ilginç bir gösteri sundu. Geceyi 1. olarak kapatan Ruslar ile hem şarkı hem de sahne gösteri olarak ilk sırayı hakettiler.

Evgeni Plushenko'yu bu yarışmanın bir yerlerinde yer alacağını hiç düşünmezdim ama öyle oldu. Dünya ve Avrupa şampiyonlarının galalarındaki gösterisinde kendisine eşlik eden Macar kemancı Edvin Marton bu sefer Dima Bilan için çaldı. Kendisi de belki Bilan'dan daha çok ilgi çeken bir dans göstersi sundu. Sonucunda da Eurovision gelecek yıl Moskova'da düzenlencek. Yarışma sonrası aklımda kalan bir konu; 2009 yılında tekrar dünya ve Avrupa şampiyonlarında yarışacak olan Plushenko'nun gala programlarında "bu şarkı"yı kullanıp kullanmayacağı...

Hiç yorum yok: