8 Haziran 2008 Pazar

ilklerin finali...

Kabul ediyorum şu sıralar üşengeçliğim üzerimde, ancak bu sabah "hadi yazayım" dedim. Hafta ortasının gündemiydi Libertadores'te yarı final maçları. Quito ile Fluminense sürprizlere imza atarak finalist oldular. Quito her iki maçta da America'ya üstünlük sağlamasa da gol averajıyla finalist olmayı bildi.

Boca ile Fluminense arasındaki yarı final için ise "olağanüstüydü" dersek abartmış olmayız. İlk maçta 2-0'dan 2-2'ye getiren Fluminense, harika geçen sezonu 3-1'lik Maracana galibiyetiyle daha da anlamlı kıldı.

Palermo 1-0 öne geçirse de Boca'yı, futbol kariyeri Türkiye'den de geçen Washington ve Dodo'nun golleri Fluminense'yi finale çıkardı. Böylece Boca, unvanını koruma şansını da kaçırmış oldu.

Hem Quito hem de Fluminense'nin ilk Libertadores finali. Bu cümlenin anlamı kupanın tarihine yeni bir şampiyon ekleneceği. Finalin ilk ayağı 25'inde Quito'da. Şampiyonu belirleyecek rövanşa ise Maracana ev sahipliği yapacak. Postu bitirirken şunu da ifade edelim Washington 2 ya da daha fazla gol atarsa kupanın bu yılki gol kralı olacak...

Hiç yorum yok: