13 Haziran 2008 Cuma

piyasa ısınıyor

Basketbolda piyasa ısınmaya başladı. Kıtada bir tur yapalım dedik;

- Türk Telekom'un bu yılki guardları Türk. Tutku'ya Barış Ermiş'i eklediler. Pota altına da en efektif dönemini yaşayan Asım'ı. Muhtemelen Serkan Erdoğan'ın yanına iyi bir 2 numara için sağlam para harcayacaklar. Bir de Ercüment Sunter'in yerine yeni bir antrenör bulsalar...

- Efes Pilsen, son 3 sezondur üzerindeki ölü toprağını Ergin Ataman ile atar mı bilinmez ama en azından bu sezon geride kalanlardan daha iyi geçebilir. Şu ana kadar Vujanic ile anlaştılar. Sakatlıktan sonra bir türlü kendine gelemedi. Barcelona, PAO, Bologna, Dinamo Moskova gibi çok kulüp dolaştı. Söylentiler Kızılyıldız'dan Dragicevic'in de alınacaklar listesinde olduğu. Yalnız parası biraz fazla 700 bin avro...

- PAO ile Olympiakos'da harıl harıl takıma yeni oyuncular alıyor. Sezonun en büyük hayal kırıklığıydı PAO. O kadar para boşuna gitti. Euroleague'de son 8'e kalamadılar. Yunan liginde şampiyon oldular. Yalnız şampiyonluk aldatmasın rakipleri sezon başında Gershon ile hücum basketbolu oynayan, sezon sonunu ile Yannakis ile slow motion, insanı bayan bir basketbola dömüş yapan Olympiakos'u ancak son maçta geçtiler. BUndan dolayı olsa gerek Obradoviç başarısız kadroyu dağıtıyor. Sani Becirovic, Dejan Tomasevic ve Dimos Dikoudis'i serbest bıraktılar. Gidecekler listesinde Kennedy Winston ve Dusan Sakota da bulunuyor. Gelen ilk isim geçtiğimiz sezonun Avrupa'daki en iyi iki pivotundan biri olan Nikola Pekovic.

- Olympiakos'ta ise Yannakis'in ilk icratı 1 milyon 500 bin avroya alınan FMP Železnik'in 2.11'lik uzunu Zoran Erceg. Genç Sırp 5 yıllık imzayı attı. Madrid'de pek iyi bir sezon geçirmeyen Pelekanos'un da Pire takımına geldiğini söyleyelim. Yannakis'in Papaloukas, Fotsis ve Papadopoulos'u da istediği konuşuluyor.

- İspanya'da Barcelona'nın Maccabi'nin 1 milyon 700 bin dolara koca sezon hiçbir şey yapmadığı için bıraktığı Nikola Vujcic'in peşine düştüğü konuşuluyor. Real Madrid ise Aris'ten Jeremiah Massey ile anlaştı. Massey bana göre Maccabi'de oynayan Terence Morris ile birlikte Avrupa'daki en iyi uzun Amerikalı.

- Euroleague'e katılma hakkını elde edemeyen Aris, Karşıyaka'dan Sean Marshall ile birlikte Scavolini Pesaro'dan Keydren Clark'ı kadroya kattı. Böyle 2 ve 3 numara olayını bağladılar.

- İspanya'da en çok ilgi gören isim Marc Gasol. Ligin MVP'si küçük Gasol'u hem Barcelona hem de Real Madrid istiyor. O ise ya NBA ya da Avrupa basketbolu diyecek.

- Maccabi'den sezon ortasında istifa eden Oded Katash, sezonu tamamladığı Ironi Naharia ile olan sözleşmesini 2 yıl daha uzattı. Coach sorununu Hasharon'dan Effi Birenboim ile çözen Maccabi, Roma'da Erazem Lorbek'le anlaştı dedikoduları yayıldı. Ayrıca Naharia'dan Jayson Williams, Tel Aviv'in yenilerinden oldu. Partizan'da sağlam bir sezonun ardından Milt Palacio Rus Khimki'ye imzayı attı. CSKA, Kazan'dan Victor Keyru ile şutör guard pozisyonunu güçlendirdi.

Hiç yorum yok: