1 Haziran 2008 Pazar

le mans dağılıyor

Üstün performans gösterip de dikkat çeken ufak takımların kaderidir sezon sonunda büyük takımlar tarafından yağmalanmak. Fransa'da geçtiğimiz sezonun en iyilerinden Le Mans'ın bugünlerdeki durumu bu. 11'in neredeyse tamamı transfer sezonunun gözdeleri arasında. Japon Mitsui, Saint Etienne'in yolunu tutmuştu. Brezilyalı forvet Túlio de Melo Palermo'ya, Hassan Yebda'da Benfica'ya imza attı. Kaleci Yohann Pelé'nin talipleri çok. Sevilla'dan Roma'ya, Juventus'tan Liverpool'a büyük kulüplerin adı anılıyor. Fiyatı da 5 milyon avro gibi makul bir seviye de olunca takımdan gitmesi kesin gibi. Stoper Marko Basa'nın tercihi Borussia Dortmund oldu. Le Mans'ın istediği 8 milyon avro ile Dortmund'un verdiği 6 milyon avro arasındaki rakam farkı çözülürse Sırp topçu, Ruhl Bölgesinde futbol hayatını sürdürecek. 3 sezondur takımda bulunan Fildişili ortasaha oyuncusu Koffi Ndri Romaric, Sevilla ile anlaştı fakat bu transfer için Başkan Henri Legarda'nın onayı gerekiyor. Gerçi Skysport'un haberine göre Romaric için Galatasaray ve Monaco'nun da adı geçiyor.

Le Mans'ın en fazla talep gören isimlerinden biri de Stéphane Sessegnon. Beninli ortasaha oyuncusunun Newcastle United'la anlaştığı haberleri dolaşsa da, onu isteyenler arasında Arsenal de var. Arsene Wenger, onu Flamini'nin yerini doldurmak için istiyor. Yaya Toure'nin transferi gerçekleşmesse Sessegnon'u Emirates'de görmek büyük olasılık. Tabii bu durumda Beninli'nin talipleri arasında yer alan Barcelona'nın da Yaya'yı Arsenal'e satması durumunda onu kadroya katmak için uğraşacağı da konuşuluyor.

Sol kanat Ibrahima Camara'nın Nancy ya da Wolfsburg'a, ortasahadan Mathieu Coutadeur'un Bordeaux, Monaco, Portsmouth, Dortmund dörtlüsünden birine, bir diğer Fildişili Gervinho'nun ise Arsenal'e gideceği konuşulanlar arasında.

Bu isimlerden hangilerinin takımdan ayrılacağı, ayrılanların yerinin nasıl doldurulacağı Le Mans yönetiminin bu yaz boyunca uğraşacağı konuların başında gelecek. Yalnız bu transferler sonucunda kesin olan birşey varsa o da kulübün bilançosunun bayağı kâra geçeceği...

Hiç yorum yok: