14 Ağustos 2008 Perşembe

kardeş, abiyi denize döktü

Açık ara gecenin skorudur Anorthosis Famagusta'nın Olympiakos'u 3-0 yenmesi. Küçük kardeş, zengin büyük ağabeyine güzel bir ders verdi. Herhalde Anorthosis Famagustalılar da dahil olmak üzere kimse bu skoru beklemiyordu. Bir önceki turda Rapid Wien'e uyguladıkları tarifinin aynısıyla uğurladılar Olympiakos'u. Rum Kesimi milli düzeyde futbolunu geliştiremese de kulüpler düzeyinde, özellikle de Anorthosis Famagusta ile adımlar atmaya devam ediyor. Newcastle'dan hatırlayacağımız Temuri Ketsbaia'nın teknik direktörlüğünde her yıl bir adım daha ileri gidiyorlar. Ketsbaia 6 yıldır bu kulüpte ve kulübü iyi tanıyor. Takımın tecrübe eksikliğini Cedric Bardon, Dellas ve Savio gibi isimlerle giderdi.
Büyük abi için söyleyecek birşey yok. Ernesto Valverde için işler kötü gidiyor. Transfer döneminde toplam 8 oyuncuya 22 milyon 500 bin avroyu UEFA Kupası için harcatmadılar İspanyol'a. Karaiskákis'te 4 ya da 5 farklı bir galibiyet alamazlarsa Sokratis Kokkalis, kapının önüne koyar Basklıyı henüz 2. ayında. Bahsettiğimiz adam Olympiakos'u son geçtiğimiz yıl son 16'ya taşıyan teknik direktörü kovmuş biri.
Valverde ile ilgili anlamadığım bir nokta Fernando Belluschi'ye olan takıntısı. Hazırlık maçlarında fazla yer vermedi, dün akşamda 11'e koymadı kendisini. 6 milyon 500 bin avroluk üstelik de geçtiğimiz sezonun Arjantin'de en çok ses getiren topçusunu kulübede oturtmak için haklı bir nedeni olmalı insanın.
Son söz Dellas'ın lider olduğu bir savunma kolay kolay atmadan 4 ya da 5 gol birden yemez. Bate Brasov ile birlikte Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşayacak yeni bir takıma şahit olacağız galiba. Bu demek oluyor ki grup maçlarında 0 (sıfır) çekeceklerin sayısı bir hayli fazla olacak.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kuralar çekildiğinden beri Yunan basınında buna benzer bir sonucun çıkması için temennileri sık sık görmek mümkündü. Ortada danışıklı bir dövüş olabileceği söyleniyordu, beklentileri şaşırtmayan bir sonuç oldu. Güney Kıbrıs takımlarının biraz daha fazla ülke puanı toplayarak UEFA platformunda daha sık yer alabilmesi ve de Olympiakos'la gerçekten iyi bağları olan Anorthosis'in gelecek yıllarda daha iyi torbalarda olabilmesi için Güney Kıbrıs'ta da yoğun bir iş hacmine sahip olan para babası Kokkalis'in de onayıyla "gevşek" bir oyunla çıkan sonuç aldatıcı olmamalı. İkinci maçta çok daha farklı bir skor beklemek mümkün.
Ayrıcı UEFA Kupası ön elemesinde AEK ile Omonia Nicosia oynayacak ve o eşleşmenin ikinci maçında da AEK'yı muhtemelen farklı kazanacağı ilk maçtan sonra sıkmayacak bir Omonia galibiyeti bekleniyor. Zaten iki kulübün iyi ilişkileri vardır.
Ayrıca Anorthosis-Olympiakos maçı öncesinde Anorthosis'in galip geleceğinin net bir şekilde her kulvarda söylenmesine rağmen bahis sitelerinin buna karşı önlem almaması gerçekten ilginç. Komşuda pek çok kişi göz göre göre azımsanamayacak orandaki bu maç sayesinde güzel paralar kazandı..