2 Ekim 2008 Perşembe

sovyet tipi sezon açılışı

Olympiakos basketbol takımı sezonu açmış. Sezon açılışının resimlerini görünce sanki Sovyet dönemi Rusyası'ndan bir takım izlenimini uyandırdı bende. Yöneticiler önde, oyuncular arkada dizilmişler. Uzun boylular arkada diyeceğim ama takımda 180'in altında oyuncu yok, uzunlar önde olsa ne olur. Düzen yalnız hakkaten iyi kurgulanmış. Önce açılış yapılmış arkasından da basketbolcular formalarını göstermiş.
Formalar demişken şu forma hususunda Yunanlıları bir türlü anlamıyorum. Neden Yunanlı oyuncuların ismi Yunanca, Yunanlı olmayan oyuncuların ismi Latin harfleri ile yazılır? Ya hepsini birden Yunanca yazın ya da Latince. Takım içi bir ayrılık oluşturuluyor baksanıza. Milliyetçi bir söylem varsa "bakın onlar yabancı biz Yunanlıyız" diye, tamam makul deriz. Ama öyleyse neden yabancı oyuncuları alıyorsun o zaman. Bu Yunan harfleri-Latim harfleri olayını çözebilmiş değilim bir türlü...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Geçmiş senelerde ligde yabancılar dahil tüm oyuncuların ismi Yunan alfabesinde yazılıyordu, bu sene de muhtemelen aynı şey olur. Basın toplantılarında böyle bir metod tercih ediyorlar garip şekilde.