11 Aralık 2008 Perşembe

global kriz #17 - thiago neves geri mi dönecek?

Transfer sezonunun son haftasında Hamburg'a gelmişti Fluminenseli orta saha oyuncusu Thiago Neves. 7 milyon 500 bin avroya mal olmuştu kendisi Alman kulübüne. Neves, Hamburg'da düzenli olarak forma giyiyor ama bunun devam edip etmeyeceği şu an için belirsiz. Fluminense Başkanı Roberto Horcades, Thiago Neves'in transferinden bekledikleri bonservis bedelinin ellerine ulaşmadığını söylüyor. Horcades'e göre sorun Hamburg'u mali açıdan fonlayan HSH Nordbank'ın global krizden etkilenmesi ve bu nedenle transferin bonservis bedelini ödeyememesi. Durumun böyle devam etmesi halinde yeni yılda Thiago Neves'i Fluminense'ye geri çağırcaklarını da belirtiyor Roberto Horcades. Hamburg, Brezilyalıyı kaybetmek istemiyorsa bu soruna bir çözüm üretemesi gerekecek yoksa Horcades çalar FIFA'nın kapısını...

4 yorum:

Hayatımız Futbol dedi ki...

bugün itibariyle neves Milan'la anlaştı

mustafa taha dedi ki...

@ Onur Bender

Senin bahsettiğin Silva olanı:)

Alper Öcal dedi ki...

Mustafa Selamlar,

Neves'in yeteneklerine cok guvenen, begenen biriyim. Bola De Ouro'yu bosuna almadi 2007'de.

Ancak fizik olarak Arda gibi bir oyuncudur. Oynadigi sure icerisinde cok verimliydi Brezilya'da. En kotu frikikten itelerdi bir tane. Ama 60 dakikadan fazlasini cikardigi pek gorulmemistir ya da cikardiginda 60. dakikadan sonra oyunda pek gozukmemistir.

Avrupa'da ne yapacagini bu acidan cok merak ediyordum ve siki takip ediyorum. Dedigin gibi duzenli oynamiyor Hamburg'da.

Bu sezon 6 Lig, 2 UEFA maci oynadi. Toplamda 20 maci olan bir takim icin bu bonservis ve beklentideki adamin standardi degil bu mac sayisi. Ustelik tamamladigi 90 dakika yok sanirim. Cogunda da sonradan oyuna girdi bu maclarin.

Bana kalirsa Hamburg Neves'in Avrupa futboluna fizik acidan, en azindan simdilik, uygun gelmeyecegini anladi ve zarari olabilecek en az hasarla kapatma karari aldi.

mustafa taha dedi ki...

Fluminense'deki sezonunun ardından Van der Vaart'tan daha çok işş yapar diyordum Hamburg'da. Ama Kuzey Almanya havası yaramadı ona galiba...