22 Ocak 2009 Perşembe

5 yıllığına 125 milyon sterlin

AIG'nin 2010 yılında sona erecek olan anlaşmayı yenilemeyeceğini açıklamasının ardından Manchester United'ın forma reklamı için kimle anlaşacağına dair haberler birbirini izledi. The Sun'ın bugünkü haberine göre 2010-2011 sezonundan itibaren 5 yıl boyunca Saudi Telecom'un logosunu United formasında göreceğiz. Anlaşmanın toplam değerinin 125 milyon sterlin olduğu yazıyor İngiliz gazetesinin haberinde. Yazılan rakamlara göre yıllık 25 milyon sterlin -yaklaşık olarak 35 milyon dolar- ödeyecek Araplar, İngiliz kulübüne. Dünyanın en zengin kulübü olmanın doğal bir ederi bu.
2 gün önce okuduğum Beşiktaş'ın Cola Turka ile yenilediği forma reklamı anlaşması ile bu haberi yanyana koyduğumda Manchester United'ın neden "büyük" bir kulüp olduğunu daha iyi anlıyor insan. Bir yanda 35 milyon dolar diğer yanda -Delgado'nun tuhaf bonservis hikayesini de eklersek-1 milyon 150 bin dolar.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ruslardan sonra, araplar da para akıtmaya başladı ingiliz futboluna... bakalım bu iş nereye kadar gidecek? parayı doğru yönetebilen takımlar bu para akışından verimli biçimde faydalanabilir. Ancak Man City gibi ne yaptığı belirsiz olanlar, musluğun kapatılmasıyla ne olduğunu şaşıracaktır.