15 Mayıs 2009 Cuma

jingle'ı güzel organizasyon

Her devirde çocuk olmanın farklı avantajları oluyor. Bizim çocukluğumuzda -bundan 15-20 sene öncesinde- sokakta top oynardık ya da basketbol topuyla potaları döverdik. Şimdilerde sokakta top oynayamasak da sahilde potalarda ara sıra şut atmayı sürdürüyoruz. Bu konuda yetenekli bir insan olsaydık daha fazla vakit ayırabilirdik.
Bizim dönemimizde bilgisayar lüks tüketim araçlarındandı. Şimdilerde ise öyle değil. Çocukların bilgisayar başında geçirdiği saat sayısı sokakta top koşturmak ya da basketbol oynamak için ayırdığı vaktin neredeyse 100 katı. En azından bana öyle geliyor. Neyse arada basketbol oynayan çocukları görünce seviniyoruz bilgisayar jenerasyonunun eseri olmamış insanlar var diye. Gerçi şimdilerde basketbol oynayan çocuklar bizden çok daha fazla şanslı. Hani biz oynadığımız basketbol ile Amerika'ya gitme hakkı kazanamıyorduk. Şimdikiler ise bunu elde etme şansına sahip.
Garanti Bankası geçen yıl ilkini yapmıştı "nba skills challenge"ın. Gerçi ben organizasyon kadar belki ondan da daha fazla jingle'ını beğenmiştim. Bu yıl da "NBA Skills Challenge" organizasyonu devam ediyormuş. Ayrıntıları www.nba-garanti.com adresinden öğrenmek mümkün. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da isteyen 13-18 yaş arası gençler, temel basketbol yeteneklerini gösteren orijinal videolarını, 31 mayıs 2009 pazar gününe kadar www.nba-garanti.com sitesine yükleyebiliyor. Gençlerin “top sürme”, “şut”, “pas”, “1’e 1 oynama” da dahil bireysel yeteneklerini sergileyen en fazla 2 dakikalık videolarına, site ziyaretçileri tarafından puan verilecek. en yüksek puanı alacak 100 kişi arasından uzman bir jüri tarafından seçilecek 30 genç, 19-21 haziran tarihleri arasında istanbul nba skills challenge kampı’na katılma hakkı kazanacak. NBA koçları ve oyuncularının gözetiminde yapılacak kampta, 30 kişi arasından performanslarına göre seçilecek 4 genç ise Ağustos’ta Orlando Magic tarafından orlando’da düzenlenecek basketbol kampına katılacak. Kendi videolarını çekemeyen kişiler için NBA ve Garanti streetfilming (sokak çekimi) haftasonları düzenliyor.
Bu yılın geçtiğimiz sene ki organizasyona göre bir artısı da daha fazla interaktif olması. Netlog, My Space, Facebook, Hi5 ve Daily Motion üzerinden NBA Skills Challenge'a ulaşmak mümkün.
Ben 12-13 yaş daha genç olsaydım kesin şansımı denerdim...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben de bilgisayar oyunlarinin ozellikle basketbolu oldurdugunu dusunuyorum. Genc nesil icin bu tip aktiviteler herhalde tekrar eski zamanlarin coskusunu saglayabilir.