17 Mayıs 2009 Pazar

liverpool academy jose segura'ya emanet

Liverpool'un İspanyollaşma süreci sadece profesyonel takımla sınırlı kalmıyor. Rafael Benitez'in istediği üzerine Liverpool Academy'nin Sportif Direktörlüğüne Jose Segura getirilmiş. Jose Segura kariyeri altyapı ve yardımcı antrenörlükler ile geçmiş bir isim.
2002 yılında Serra Ferrer'nin Barcelona'ya gelmesi ile birlikte Barcelona alt yapısında görev almaya başlıyor. Bir yıl sonra ise Barcelona B takımının başına geçiyor. 1.5 yıl bu görevde kaldıktan sonra 2004'te Joan Laporta'nın başkan olması ile birlikte işine son veriliyor. O da Barcelona öncesindeki işine, Lleida Üniversitesi'nde öğretim üyeliğine geri dönüyor. Serra Ferrer 2006'da AEK'nın başına geçince Segura'yı da yardımcı antrenörü olarak Atina'ya getiriyor. Ferrer'in işi Atina'da istediği gibi gitmese de Jose Segura ertesi sezon Olympiakos'un yardımcı antrenörü oluyor. Takis Lemonis'in Kokkalis tarafından kovulmasıyla da takımın başına geçiyor. Bu, yaptığı tek üst düzey teknik direktörülük tecrübesinde de CV'sine çifte kupa şampiyonluğunu ekliyor. Sezon sonunda bir başka İspanyol Ernesto Valverde ile anlaşınca Pire ekibi o da görevinden ayrılıyor.
1 yıllık tatilin ardından Liverpool Academy gibi üst düzey bir yapıda görev almak Jose Segura için büyük şans. Gerçi Rafael Benitez Liverpool'un da çok şanslı olduğunu düşünüyor. Segura'nın İspanya'da alt yapıdaki yeteneklerle ilgili çalışmalarından memnun olduğunu belirtiyor, Liverpool'a da faydalı oalcağını düşünüyor. Benitez bu yanlış adam atmaz pek Segura'ya güvendiği varsa bir bildiği vardır.

Hiç yorum yok: