17 Mayıs 2009 Pazar

sezonun kurtarışı

Belki de şampiyonu değiştiren adam olarak anılacak Sinan Bolat. Belçika liginde sezonun son haftasına hem Anderlecht hem de Standard de Liège aynı puanla girdi. İki takımdan birinin puan kaybetmesi diğerinin şampiyonluk ipini göğüslemesi anlamına geliyordu.
Anderlecht son hafta deplasmanda Boussoufa ve Wasilewski'nin golleriyle Genk'i 2-0 yendi. Standard de Liège ise Gent karşısında 1-0 öne geçti. Maçın uzatma dakikalarında geçtiğimiz hafta Clube Brugge karşısında galibiyet gollerinden birini atan Amerikalı stoper Oguchi Onyewu, Milos Maric'i ceza sahası içerisinde düşürünce hakem Serge Gumienny penaltı noktasını gösterdi. Bir sezon önce Standard de Liège'i 20 yıl sonra şampiyonluğa taşıyan Michel Preud'homme, Gent teknik direktörü olarak bu sefer şampiyonluğu Standard de Liège'in elinden adam olmaya çok yaklaşmıştı. Ne var ki Gent kaptanı Kosta Rikalı Bryan Ruiz'in kullandığı topu Liège'in Türk kalecisi Sinan Bolat çıkarmayı başardı. Doğru köşeyi tahmin eden ve gole izin vemeyen Sinan'ın bu kurtarışı Jupiler Pro League'de şampiyonun Anderlecht ile Standard de Liège arasında oynanacak playoff maçları ile belirleneceği anlamına da geliyordu.
21 Mayıs'da Stade Constant Vanden Stock, 24 Mayıs'ta da Stade de Sclessin'de oynanacak maçların ardından Belçika'da sezonun şampiyonu belli olacak.

1 yorum:

Maxim Kukalska dedi ki...

yalnız zenci takım arkadaşının sevinç şekli süper.kaleciyi anında nakavt etti.