16 Temmuz 2009 Perşembe

juninho'nun frikikleri bastos'a emanet

Jean-Michel Aulas ya yaşlanıyor ya da kafasına taş düşmüş olmalı. Önce şampiyonlar liginde belki de en kötü performanslarından birini gösteren ardından da şampiyonluğu kaybeden Claude Puel'i kovmadı.
Transfer sezonunda Karim Benzema'yı 35 milyon €'ya sattı satmasına ama önce Lisandro Lopez'e 24 € verdi. Bugün de Michel Bastos'u 18 milyon €'ya kadrosuna katıyor. Porto'nun iki oyuncunun satışından kazandığı parayı Aulas, iki futbolcuyu kadrosuna katmak için harcadı. Porto hâlâ az harcayıp çok kazanan bir kulüp unvanını korurken, Olympique Lyon & Jean-Michel Aulas kazandığından fazlasını harcayanlar kategorisine terfi! etti.
Michel Bastos ilginç bir futbolcu. Feyenoord'un 18'in de Avrupa'ya getirdiği fakat üstünde düşmediği bir yetenek. 2 yıllık Hollanda macerasının ardından ülkesine dönen Bastos, 3 sezonda ikisi aynı olmak üzere 4 kulüp gezdi. 2005-06 sezonundaki Paranaense macerasının ardından Lille'in kadrosuna katılıyor. Lille'e adımını attıktan sonra kısmeti açılıyor. Hem sol bek hem de ortasahanın solunda oynayabiliyor Brezilyalı. Üstelik savunma özellikleri kadar ofansif yetenekleri, ofansif özellikleri kadar da savunma kabiliyeti söz konusu. Oyunun iki yanının oynayabilmesi onu bu kadar cazip ve değerli yapıyor. Bu maharetlerine ek olarak serbest vuruşlarda da Juninho kadar yetenekli. Brezilyalı'nın Katar yolunu tutmasının ardından Ligue 1'in en iyi serbest vuruş kullanan adamı unvanının sahibi oldu. Geçtiğimiz sezon Avrupa kariyerindeki en verimli sezonunu geçiren Bastos, 13 gol atıp 14 de gol pası verdi. Aules Michel Batos'u yeni Juninho olarak transfer etti. Aynı lig içerisinde transfer yapması büyük şans. Fakat Daisuke Matsui gibi bir önek de söz konusu olunca insanın aklında soru işareti belirmiyor da değil. Japon futbolcu 4 sezon boyunca Le mans'da muazzam işler yapmış, St. Etienne'de ise boş bir sezon geçirmişti. Batos'un hikayesi de umarım Matsui'ninkine benzemez.
Transferin Lille boyutuna bakarsak eğer; 3 yıl önce 3 milyon €'ya aldıkları bir futbolcuyu 3 yıl sonra 18 milyon € sattılar. Böyle bir işi kim yapsa yüzü güler, Michel Seydoux'un da yüzü gülüyordur herhalde.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

"Bu maharetlerine ek olarak serbest vuruşlarda da Juninho kadar yetenekli."

Abi ne yaptın? Juninho kadar iyi frikik atan bir Beckham var şu sıralar. Juninho kadar olmasa da iyi frikikçi Bastos, Kallström'le karşılaştırsan daha iyiydi bence.