11 Ağustos 2009 Salı

yeni ev transferin mi habercisi?

Bir sporcunun bir takımdan başka bir takıma transferini anlamanın yollarından biri de yaptığı mekan değişikliğidir. En azından bu yönde dedidokuların çıkmasına sebep olunur başka bir şehirde alınan yeni bir ev. Gerçi bu tür hareketlerin transferler sonuçlanmadığı da oluyor. Temsil misal 2 sezon önce Carlos Boozer'ın Utah'dan ayrılacağına dair dedikodular, oyuncunun Los Angeles'ta bir ev alması ile alevlenmiş, lâkin Boozer Utah'da kalmıştı.
Bugünlerde iki benzer haber daha dönüyor etrafta. Bunlardan bir tanesi Dwyane Wade'in Chicago'nun River North bölgesinde 1 milyon 700 bin $'lık bir ev alması ile ortaya çıkan aklında Bulls mu var haberi. Yaz boyunca Miami'nin şampiyonlukta iddialı bir ekip kurması halinde takımda kalacağını ve kontratını uzatacağını söyleyen Wade, bütün çabalarına karşın Lamar Odom'u Miami'ye getiremeyince hayal kırıklığına uğramıştı. Hâlihazırdaki Miami takımı da şampiyonluk ya da NBA finaline yükselecek kapasitede değil. Durum böyle olunca Wade'in de aldığı evle birlikte serbest kaldıktan sonra Bulls'a gitmesi/takas edilmeyi istemesi dedikodusu kendini hissettiriyor.
Bu tür bir diğer haber de David Beckham ile ilgili. Fabio Capello'nun Dünya Kupası kadrosunda yer alması için Avrupa'da oynamasını şart koştuğu İngiliz futbolcu, Chelsea'de bir ev almış. Tabi alınan ev Chelsea'de olunca Beckham'ın da Chelsea ile Premier League'e geri dönme ihtimali konuşulmaya başlandı.
İki şehirde iki ev alınması iki önemli sporcunun transfer geleceğine dair dedikoduların dolaşmasına neden olması spor medyasının haber kaynakları açısından dünyada geldiği yeri göstermesi açısından da anlamlı...

1 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

Ancelotti geçen sene Becks'ten memnun kaldıysa onu mavi forma altındada görmek isteyebilir fakat Wade'in durumu farklı bence; Kendisi yanlış bilmiyorsam Chicago doğumlu bir sporcu olduğundan memleketinden ev almış olması pek anormal bir durum değil. Ha Wade gelince Bulls şampiyonluk adayı olurmu ben ondanda çok emin değilim oda ayrı mesele.