25 Eylül 2009 Cuma

fifa u-20 notları...


FIFA organizasyonları açısından yoğun bir yıl. 20 Yaş altı Dünya Şampiyonası Mısır'da başladı. Turnuvanın bitiminde hiç ara vermeden 17 Yaş altı dünya şampiyonası Nijerya'da başlayacak. Afrika kıtasındaki iki turnuvanın ardından yılın sonunu Birleşik Arap Emirlikleri'nde getirecek FIFA. Abu Dabi FIFA Kulüpler Dünya Kupası, Dubai de Plaj Futbolu Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak.
Mısır'daki turnuva dün akşamki açılış maçıyla başladı. Turnuvanın seyirci açısından belki de en kalabalık maçını izledik. Mısır çok fazla göz doldurmasa da Trinidad ve Tobago'yu 4 golle geçmeyi başardı. Turnuvaya dair en ilginç notlardan birinin Tahiti'nin de kupada yer alması. Okyanusya elemelerinden turnuvaya katılmaya hak kazanan Tahiti'nin başında 90'lı yıllarda Auxerre kalesini koruyan Lionel Charbonnier bulunuyor. Fransız teknik adam maçlarda 10 gol yemelerini bekleyenleri üzecekleri söylüyor. Ne kadar haklı çıkacağını bu akşamki İspanya maçı ile anlayacağız.
FIFA'nın medya mensupları için yayınladığı bilgilerde turnuvaya katılan takım ve oyunculara dair ilginç istatistiklere rastlamak mümkün.
44 farklı ligden 504 futbolcu turnuvada yer alıyor. Kupaya en fazla oyuncu veren Avrupa takımı 6 futbolcu ile Manchester City. İtalya'da top koşturan 35 futbolcu Mısır'daki kupada mücadele ediyor. İtalya'yı 33 ile İngiltere, 32 futbolcuyla İspanya takip ediyor. Turnuvanın en genç futbolcusu Ghislain Mvom. Kamerunlu oyuncu 23 Ekim 92 doğumlu. Hani istese gider 17 yaş altı dünya kupasında da forma giyebilir.
Kamerun'da sadece 6 futbolcu kendi ülkesinde top koşturuyor. Bu tur turnuvaların gediklisi Fransa kupa da olmamasına karşın 6 futbolcu Fransız takımlarında futbol oynuyor.
Turnuva öncesinde kadrosunda en fazla değişiklik yaşayan takım İspanya. Son bir haftada önce Bojan Krkic sonra da Joselu kadrodan çıkarıldı. Onların yerine Murcialı Enrique Garcia ile Juventuslu forvet Iago Falque kadroya dahil edildi.
Son olarak 2 yıl önce Kanada'da mücadele eden Çek Cumhuriyeti'nden Ondrej Mazuch (6 maç/0 gol) ve Tomas Pekhart (7/0), Birleşik Devletler'den Bryan Arguez (0/0) ve Brian Perk (1/0), Kosta Rika'dan Esteban Alvarado (0/0)ve Uruguaylı Tabare Viudez'in (2/0) de Mısır'daki turnuvada yer aldığını belirtelim.

1 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

Bir aksilik olmazsa Brezilya şampiyon olur. Giuliano da turnuvanın yıldızı olur.