26 Ocak 2010 Salı

gökten golf topu büyüklüğünde golf topu yağıyor!


Golf, memleket sınırlarında ismi hep beş yıldızlı otellerle, zengin iş adamlarıyla falan anıldığından olsa gerek zengin sporu olarak bilinir. Hani çok da haksız bir kanı değil bu. Masrafı bol bu spor bazen oynamayanların bile cebine zarar verebiliyor. Örneğimizin kahramanları Bill ve Dorothy Abbott isimlerinde 75 yaşında ABD’li bir emekli çift.

Kendi hallerinde yaşam süren bu çiftin sessiz sakin hayatları, evlerinin yanı başına Stonebridge Country Club isimli bir golf sahası açılmasıyla bir eziyete dönüşmüş. Golf, pahalı olduğu kadar da zor bir spor. Sopayla topa isabetli bir vuruş yapmakla bilmiyor. Attığın topa sahip çıkacaksın. Belli ki Abbott ailesinin yanı başındaki bu golf sahasına hep acemi golfçüler gelmiş. Zira aile, evlerine düşen golf toplarından dertli.

Hani üç-beş golf topunun lafı yapılmaz. “Komşuluktur, olur böyle şeyler” denir geçilir. Ama 1995’ten beri Abbott arazisinin hava sahasına giren 30 binden fazla topdan bahsediyoruz. 15 yıldır hiç aralıksız günde 200 golf topu manasına geliyor bu. “Fena mı bedavadan golf topu koleksiyonu yapar tonton Abbottlar” demeyin sakın. Yapmışlar zaten, renk renk çeşit çeşit topların hepsi saklanıyor ama kırılan camlara, kiremitlere, pencere tellerine, bozulan ve ölen çiçeklere, zarar gören ağaçlara ödedikleri paranın haddi hesabı yok bu yaşlı çiftin.

Defalarca polisin kapısını aşındırmışlar ama sonuç çıkmamış. Üç kez el değiştiren golf kulübüne yüzlerce kez mail atmışlar, şikâyet mektubu yazmışlar. En son bu yaz işletme müdüründen haber gelmiş: “Kalıcı bir çözümümüz yok. Ama bir mimarla konuşuyoruz, deliklerin yerlerini değiştireceğiz. Ne kadar faydalı olur bilemem.” Zaten Abbott ailesi durumu kabullenmiş, “Verdikleri zararı ödesinler bize yeter. Kalkın gidin demiyoruz ki” diyorlar. Ama belli ki bir zamanlar bahçeye kaskla çıkan ama artık alıştıklarından bu huylarında vazgeçen Abbott’ların çilesi devam edecek.

by Tarık Dağlı

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Gunde 200 top.
Yilda 365x200 = 73000 top.
15 yilda 15x73000 = 1095000 top.