30 Ocak 2010 Cumartesi

bskyb premier league'e neden 1.1 milyar £ verebiliyor?

Digiturk'un kazandığı ihalenin ardından konuyla ilgili yazılıp söylenenler çeşitliydi. Yayıncı kuruluşun ihaleden çıkan meblağı ödemekte zorlanacağı, abone sayısını arttırması gerektiği yönünde analizler yapıldı. Konuyla ilgili daha çok şey yazılıp çizilecek. Herkesin üzerinde mutabık olduğu tek gerçek, lige değerinden fazla bir paranın ödendiği. 
İngiltere'de Premier League başta olmak üzere kriket, rugby, şampiyonlar ligi gibi organizasyonların yayın haklarını elinde bulunduran BSkyB hafta içerisinde geçtiğimiz yıla ait verilerini yayınladı. İngiliz yayın kuruluşu bir yıl öncesine göre kârını yüzde 3 oranında arttırarak 411 milyon sterline çıkardı.
Sadece geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde 172 bin yeni aboneye sahp olan BSkyB'nin toplam abone sayısı 9 milyon 700 bin kişi. Şirketin 2010 yılındaki öncelikli hedefi 10 milyon aboneye ulaşmak.
İngiliz yayın kuruluşunun Sky+HD kanalına ise 500 bin hane abone oldu. Yarın Arsenal-Manchester United, hafta içerisinde de Six Nations maçlarından İngiltere-Galler karşılaşması 3-D olarak yayınlanacak.
Bütün bu verileri üstüste koyunca Sky'ın Premier League'in yayın hakları için 1 milyar 100 milyon sterlini neden gözde çıkarabileceğini, Digiturk'un Süper Lig için vereceği 500 milyon dolara yakım paranın da neden riskli bir yatırım olduğunu daha rahat anlıyor insan...

Hiç yorum yok: