17 Ocak 2010 Pazar

seyirci ortalamasında da barcelona...


Instituto Português de Administração de Marketing aralarında Moldova, Gürcistan, Bosna Hersek'inde olduğu 36 Avrupa ülkesinde liglerdeki seyirci sayılarına ilişkin bir araştırma yapmış. Söz konusu araştırma bu sezonun başından 31 Aralık 2009'a kadar olan lig maçlarını kapsıyor.
Araştırmanın sonucuna göre Avrupa'nın tribünlerini en fazla dolduran takımı Barcelona. Camp Nou'da maç başına 82 bin 648 seyirciyi tribünlere çekmeye başaran Katalanları bu kategorinin değişmez takımlarından Borussia Dortmund izliyor. 76 bin 412 seyirci gelioy Dortmund'un evinde oynadığı her maça. Cristiano Ronaldo ve Kaka katkılı Real Madrid 74 bin 250 seyirciye oynuyor.

İlk 20'de yer alan takımların yedisinin Almanya'da olması, Bundesliga'nın bu alanda açık ara neden önde olduğunu da gösterirken, araştırmanın yapıldığı söz konusu 36 ülke içerisinde olmamamızın ayıbının kime ait olduğunu da çok merak ediyorum. ligdeki her maça ait seyirci istatistiklerini elde edemiyor muyuz yoksa elde edip de açıklamıyor muyuz? İkisinden biriyse bu sorunun cevabı neden diye de arkadan sormak gerekiyor herhalde...

Hiç yorum yok: