13 Temmuz 2010 Salı

tarihe geçen anlaşma

Kriket dünyasının en önemli isimlerinin başında gelir Mahendra Singh Dhoni. Hindistan Milli Takımı'nın kaptanı da olan Dhoni, yıllık 10 milyon dolarlık kazancıyla kriket dünyasının en fazla kazanan sporcusu unvanına sahip. 
29 yaşındaki Hintli kriketçi bu unvanının yanına yeni birini daha ekledi. Dhoni, Hindistan merkezli spor yöneticiliği şirketi "Rhiti Sports" ile imzaladığı sözleşmeyle "Spor tarihinin en büyük pazarlama antlaşmasına" imza attı. 
Mahendra Singh Dhoni iki yıllık anlaşmayla 48 milyon dolar kazanacak. Bunun karşılığında da Rhiti Sports da sporcunun merchandise, reklam, digital ve sosyal platform sitelerindeki haklarına sahip oldu. Geçen hafta imzalanan anlaşmanın deyatları, şirketin genel menajeri Sanjay Pandey tarafından Hindistan Haber Ajansı'na açıklandı. İmzalanan anlaşmayla ilgili olarak Dhoni'den henüz bir açıklama gelmedi. Hintli kriketçi aynı zamanda 2006 yılında bir başka spor yöneticiliği şirketi Iconix ile 40 milyon dolarlık bir anlaşma yapan Sachin Tendulkar'ı da geride bıraktı. Ki Tendulkar da 8 milyon dolarlık kazancıyla dünyanın en çok kazanan ikinci kriketçisi.
Dhoni, geçtiğimiz hafta içerisinde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Saskhi Singh Rawat ile evlenerek gündeme gelmişti. Hindistan Milli Takımı kaptanının aralarında Pepsi, Reebok, Aircel, Godrej ve Hersheys gibi markaların da bulunduğu 22 sponsoru bulunuyor.

Hiç yorum yok: