30 Ağustos 2010 Pazartesi

mısır - cezayir futbol savaşları 2010





Geçtiğimiz yıl Dünya Kupası eleme maçlarından beri devam ediyor Mısır ile Cezayir arasındaki sürtüşme. Ara ara tansiyon düşse de Mısır ile Cezayir'in yeşil sahada buluştuğu her ortamda sinirler geriliyor.
İki ülke arasında yaşanılan son hadiseler ise Afrika Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Al Ahly ile JS Kabylie arasındaki maçlar sırasında meydana geldi.
Her iki takım Şampiyonlar Ligi'nin grup aşamalarında aynı grupta yer alıyor. İki hafta önce Cezayir'de oynanan maç öncesi taraftarlar Al Ahly'nin otobüsüne saldırmıştı. İki futbolcu yaralanmıştı bu saldırı sonucu. Ki futbolculardan bir tanesi gözünden ciddi bir şekilde yara almıştı. JS Kabylie yöneticilerinin yaşananlar için özür dilemeleri olayların büyük boyutlara ulaşmasını engellemişti. Fakat saldırı nedeniyle istenmeyen gerilim maça yansımış, Togolu yardımcı hakemin Al Ahly'nin golünü ofsayt nedeniyle iptal etmesi sonucu Mısırlı futbolcular yardımcı hakeme saldırmış, araya Cezayir güvenlik güçleri girmişti.
Dün Kahire Stadyumu'nda bir kere daha karşı karşıya geldi Al Ahly ile JS Kabylie. Bu sefer aşırılıklar yapma sırası Mısırlı taraftarlardaydı. Cezayir ekibi kalecisi Malik Asselah'in gözüne lazer tutulmasından, sahaya sis bombası atılmasına kadar bir sürü aşırılıklara sahne oldu Kahire Stadyumu. Tabi bu gerginliğin altında maçın 1-1 devam etmesinin de önemi büyüktü. Sahadan yenik ayrılmaması durumunda JS Kabylie, grup lideri olarak yarı final biletini kazanacaktı.
Öyle de oldu. Zaten maçın bitiş düdüğüyle birlikte de Mısır polisi tribünlere dalmayı ve taraftarları coplamayı da ihmal etmedi...
JS Kabylie grup lideri olarak son iki maçına çıkacak ve diğer grubun ikincisini beklemeye başlayacak. Cezayir temsilcisinin rakibi büyük bir ihtimalle geçen yılın Afrika Şampiyonlar Ligi şampiyonu, Demokratik Kongo Cumhuriyeti temsilcisi TP Mazembe olacak.
Al Ahly ise oynayacağı iki maçtan da puan almak zorunda. Üstelik de son maçını bir diğer Mısır ekibi, Ismaily deplasmanında oynayacak. Kahire'de oynanan maçta Ismaily'nin hakkı hakem tarafından oldukça fazla yenmişti. Bunun öcünü de almak istemeleri muhtemeldir. Tabi ondan önce de Heartland'ı yenmeleri gerekecek kendi evlerinde. Anlayacağınız işi hiç de kolay değil Al Ahly'nin... 

Hiç yorum yok: