1 Eylül 2010 Çarşamba

kolombiya futbolunda grev rüzgarları...

Kolombiya futbolunda işler pek iyi gitmiyor. Birinci ligde yer alan 18 kulüpten çoğu ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle futbolcularına maaşlarını ödeyemiyor. Bu durum karşısında çeşitli kulüplerde sorunlar yaşanabiliyor Once Caldas ve America örneklerinde olduğu gibi.
Once Caldaslı 19 futbolcu yaptıkları basın açıklamasında maaşlarının ödenmemesi halinde antrenmanlara çıkmayacaklarını açıkladılar.
Kulübün Genel Menajeri Duven Vasquez ise Sosyal Güvenlik Bakanı ile konuyu görüşeceğini, buna göre de futbolcuların greve gitmeleri nedeniyle uygulayacakları yaptırımları belirleyeceklerini söyledi.
El Espectador gazetesine demeç veren takım kaptanı Alexis Henriquez ise, çoğu futbolcunun yemek alacak parasının olmadığını, çocuklarının okul paralarını ödeyemedikleri için evlerine gönderildiğini söyledi. Aldıkları grev kararlarının maaşları ödeninceye kadar devam edeceğini de ifade etti Henriquez.
Once Caldas teknik direktörü Juan Carlos Osorio, futbolcularını anladığını fakat protestoya katılmayan oyuncularla antrenmanlara devam edeceğini söyledi. 
Kolombiya'nın bir diğer kulübü America'da da benzer bir durum söz konusu. Futbolcuların, birikmiş maaşlarının ödenmemesi halinde maçlara çıkmayacakları açıklamasına destek verdiği için teknik direktör Jorge Bermudez'in görevine son verildi.
Once Caldas ve America'da yaşanılan gelişmelerin diğer takımlara da yansımasının hiç de küçük bir ihtimal olmadığı konuşuluyor... 

Hiç yorum yok: