30 Mayıs 2011 Pazartesi

bourousis bıraktı!

Panathiniakos - Olimpiakos final serisinin ikinci maçını evsahibi 78-66 kazandı ve seride 2-0 öne geçti. Fakat deplasman takımı Olimpiakos, karşılaşma boyunca hakemlerin ev sahibi takım lehine takdir haklarını kullanmasından dolayı tabir yerindeyse çıldırmış durumda.
Karşılaşma boyunca Pao 31 serbest atış kullanıp bunların 22'sinden de sayı bulmayı bildi. Olimpiakos ise sadece 9 serbest atıştan 7 sayı bulabildi.
Maçın ardından Olimpiakoslu Ioannis Bourousis, milli takımı biraktığını açıkladı. Olimpiakoslu basketbolcu hakemlere karşı olan tepkisini bu yolla göstermek istedi. "Kırık parmakla milli takım forması giyip, oynadım. Fakat ne insan ne de basketbolcu olarak en ufak bir saygı görmüyorum" sözleri, Bourusis'in sinirinin kolay kolay yatışmayacağını gösteriyor.
Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın olduğu bir yıl, Yunanlıların pota altındaki en etkili silahının kararından vazgeçmesi için neler yapılacak, nasıl gönül alınacak bilinmez ama Olimpiakos'un arka arkaya üç defa üstelik de saha avantajını kaybetmişken gidip de Panathinaikos'u yenmesi oldukça zor. 1997'den beri bunu başaramadıklarını düşünürsek...

Hiç yorum yok: