1 Ocak 2009 Perşembe

alexandra burke

Alexandra Burke'un adını muhtemelen ileri ki zamanlarda oldukça sık duyacağız tıpkı Leona Lewis'in olduğu gibi. İki muhteşem sesli bayanın da ortak özelliği X-Factor keşfi olmaları. Leona yarışmanın 2006 birincisiydi Alexandra ise 2008'in birincisi. Kendisinin ilginç bir geçmişi ve X-Factor tecrübesi var buna postun ileri ki bölümünde değineceğiz. Ama öncelikle X-Factor'ın son 3 yıl tekrarladığı liste başarısından bahsetmek gerek. 2006'da Leona Lewis, 2007'de Leon Jackson, bu yıl da Alexandra Burke. Her üç isim de yarışmayı kazandıkları yıl Noel'de İngiltere'nin en çok satan single'ının sahibiydi. Ki Noel'de İngiltere'de 1 numara olmak çok farklı ve özel bir anlam ifade ediyor.
Bu yıl zirvede yer alan Alexandra Burke ayrıca önemli bir işe imza attı ve 24 saat içerisinde 105 bin adet kopya satarak bu alanda bir rekora imza attı. Daha önceki rekor 82 bin Leona Lewis'in A Moment Like This'ine aitti. Burke orjinali Leonard Cohen'e ait olan ve X-Factor'ın final gecesinde seslendirdiği Hallelujah ile elde etti. Ki 2 haftadır İngiltere'nin 1 numarası olan single, şu ana kadar 576 bin adetlik bir satış rakamına ulaştı.
Neyse bu kadar liste ve rekor bilgisi verdikten sonra Alexandra Burke'ın değişik hikayesine geçelim. 80'lerden hatırlayacağız Soul II Soul'un eski solistlerinden Melissa Bell'in kardeşi olan Burke, 3 yıl önce 2005'te de X-Factor'a katılmış ve son 7'ye kalmaya başarmış. Fakat yarışmanın Jüri üyelerinden yapımcı Louis Walsh'un -kendisi Boyzone, West Life, Samantha Mumba'yı keşfeden şahıstır- Dublin'deki seçmelerde elenmiş.
Fakat Alexandra'nın pes etmek gibi bir niyeti yokmuş, 3 yıl boyunca gece kulüplerinde canlı performanslar ile kendini geliştirdikten sonra şansını bir kere daha denemiş ve bu sefer jüride Simon Cowell'ın da var olmasından da muhtemeldir -Simon Cowell demişken kendisinden daha detaylı olarak Andy Murray ile ilgili yazacağız postta bahsedeceğiz- ki yürü ya kulum edasında olağanüstü sesiyle sonuna kadar gelmeyi başardı. -Araya fazlaca giriyorum lâkin bu yıl ki yarışmada İspanya'dan sadece X-Factor için gelen Ruth Lorenzo'nun da olağanüstü bir bayan olduğunu söylemeden geçemeyeceğim-
Simon Cowell'ın şirketi Syco Music, Alexandra Burke ile 1 milyon sterlinlik bir anlaşma imzaladı. Burke'ün de Leona Lewis misali bir kariyer gelişimi göstermesi muhtemeldir. En azından Cowell, onun için doğru işlere imza atacaktır. Bu kadar Alexandra Burke'ten bahsettikten sonra Hallelujah'nın videosuyla postu bitirelim....

Hiç yorum yok: