15 Şubat 2009 Pazar

"baba iyi topçudur, kaçırma al!"

Maxi Lopez'in 1 yıldır süren Moskova macerası son buluyor. Rus kulübünün yeni sezon antrenmanlarına katılmamasından Arjantinli'nin yeni sezonda Rusya'da forma giymeyeceği belli olmuştu. Aralık ayı başından bu yana sevgilisi ve oğluyla Buenos Aires'te Lopez. Yarın ise Porte Alegre'ye gidiyor. Önce bir sağlık kontrolü ardından ise Gremio'ya atılacak imza bekliyor kendisini. Brezilya kulübüne maliyeti 1 milyon 500 bin avro Maxi Lopez. İlk görüşmelerde aylık 120 bin dolar istese de daha sonra milli takıma seçilme aşkına! Gremio'nun teklifini kabul etmiş. Resmi siteden de transfer hakkında açıklama yapılmış zaten.
Brezilya basınında yazılanlara göre ilginç de bir hikayesi var bu transferin. Gremio Kulübü Başkanı Kroeff Duda'ya Maxi Lopez ismi önerildiğinde Başkan, Barcelona'da yaşayan oğlu Fernando'yu arıyor ve "Oğlum bu adam bizim takımda iş yapar mı?" diyor. Oğul Fernando da "baba iyi topçudur, Gremio için iyi bir transfer kaçırma al" demiş babasına. Kroeff Duda da oğlunun kefil olması ile bu transferi gerçekleştirmiş. Bundan sonra Maxi Lopez'in Gremio'daki en büyük destekçisi Fernando Duda olacaktır. Arjantinli beklenilen performansı sergileyemezse hem taraftarların hem de babasının dilinden kurtulamaz muhtemelen Fernando.

1 yorum:

Alfredo dedi ki...

Maxi'yi severim bi River'lı olmasına rağmen.Daha yaşı genç! ama hiçbir kulüpte devamlılığı olmadı keratanın (görünüşe görede olmicak).Bi ara bizim gasteler Beşiktaş'a getirmeye çalışmıştı ama nafile :D Son olarak orda brezilyalılar rahat verirse iyidir diyorum.Tevez'le yaptıkları kavgaları unutmak mümkünmü :))