18 Şubat 2009 Çarşamba

2010 güney afrika biletleri

2010 Dünya Kupası'nın biletleri cuma günü itibariyle satışa çıkarılıyor. Bugün Johannesburgh'da yapılan basın toplantısı ile biletler hakkında bilgi verildi. Organizasyon komitesinin biletler sorumlu Başkanı David Will, toplam 3 milyon adet biletin satışa çıkarılacağını söyledi. Tabi turnuvanın yapılacağı kıta Güney Afrika olunca kıta ve ülke halkının da maçları izleyebilmesi için bu 3 milyon biletten 120 bin adetini cüzî fiyatlardan satışa sunulacağını da belirtildi.

Biletlerin satışları Amerikan Doları üzerinden yapılacak. Bir kişinin 7 maç için bilet alma hakkı olacak. Her maç için bir kişinin alabileceği bilet sayısı 4. Ayrıca getirilen kurallardan bir tanesi de aynı gün oynanan maçlardan sadece biri için bilet satılacak. Aynı kişi aynı günkü iki maça birden bilet alamayacak. Bu kuralla birlikte çok daha fazla kişinin bilet alması hedefleniyor.

2010 Dünya Kupası'nın yerel sponsorlarından First National Bank'ın belirlediği döviz kurundan Güney Afrikalılar biletleri satın alabilecek. Ayrıca First National Bank, Dünya Kupası temalı kredi kartlarını da biletlerin satışıyla birlikte piyasaya sunuyor. Son bir not biletlerin 4 kategoride satışa çıkarılacağı ve 4. kategorinin satışının sadece Güney Afrikalılara yapılacağı.

Fotoğraflar: GIANLUIGI GUERCIA/AFP/Getty Images

Hiç yorum yok: