19 Şubat 2009 Perşembe

brit awards 2009'un yıldızı duffy

Dream TV yayınlar diyorduk son 2 yıldır olduğu gibi ama bizi yanılttı. Neyseki İnternet üzerinden yakaladık Brits Awars 2009'u. Bol şenlikli ve eğlenceli bir ödül töreni izledik. Canlı performans seçimleri yerindeydi. U2, Kylie kız, Cold Play, Take That ve Pet Shop Boys'un performansları vasatın üzerindeydi. Galli kız Duffy gecenin yıldızıydı. En iyi Britanyalı Kadın şarkıcı, En İyi Albüm ve En İyi Yeni Çıkış olmak üzere 3 dalda ödül kazandı kendileri. Tabi bu ödüllerden En İyi Çıkış Yapan şarkıcı ödülünü farklı bir kategoriye koymak gerekiyor. Bu ödül, BBC One dinleyicilerinin oylarıyla belirlendiği için bir nevi İngiliz halkının da desteği almıştı diyebiliyoruz bu hanım kızmız için. Gecenin en önemli ödülleri Duffy'e gidince doğal olarak gecenin konuşulan kişisi de o oldu. Diğer ödüllere baktığımızda; En İyi Erkek Şarkıcı ödülü Paul Weller'a gitti. Açıkçası biraz dudak büktüm ama neden aldı diye çok da hayıflanmadım. Ha keza En İyi Britanyalı Grup ödülünün de Elbow'a gitmesini normal buldum.

En kötü ihtimal Estelle'in Kenya West destekli "American Boy"u Yılın Britanyalı Şarkı ödülünü alır derken Girls Aloud'un isminin anons edilmesine "aaa olmadı" tepkisini verdim. Tabi ödül adaylarından biri Girls Aloud olunca, eşi Cherly'e destek vermek amaçlı Ashley Cole'un da ödül töreninde bulunması kaçınılmazdı. Muhtemelen Milan'ın Bremen deplasmanındaki maçı olmasa Victoria ve eşi David'i de görürdük Earls Court'ta.

Kenya West bu yıl bütün ödül törenlerinin olduğu gibi Brit Awars 2009'un da konuşulanlarındandı. En İyi Uluslararası Erkek Şarkıcı ödülünün favorisiydi, favori kazandı. Yine Katy Perry de MTV European Music Awards'un ardından Brit Awars'ta da kendini gösterdi, ödülünü de aldı. Kings of Leon "Only by The Night" ile Uluslararası Albüm ödülünü götürdü. Ayrıca canlı performaslarıyla da geceye katkıda bulunmaktan geri kalmadı.

Postu bitirirken ödülleri kazananları topluca bir sıralayalım dedik.

MasterCard Britanyalı Albüm: Duffy - Rockferry

Britanyalı Grup: Elbow

Britanyalı Single: Girls Aloud - The Promise

Britanyalı Kadın Şarkıcı: Duffy

Britanyalı Erkek Şarkıcı: Paul Weller

Britanyalı Yeni Çıkış: Duffy

Britanyalı Canlı Performans: Iron Maiden

Uluslararası Albüm: Kings of Leon - Only by The Night

Uluslararası Erkek Şarkıcı: Kanye West

Uluslararası Kadın Şarkıcı: Katy Perry

Hiç yorum yok: