28 Nisan 2009 Salı

karaborsacılık değilse nedir?

Resmi siteden açıklanmış Beşiktaş - Fenerbahçe maçının bilet fiyatları. En ucuz biletler 70 TL. Sormak lazım bilet fiyatlarında yapılan bu uygulama karaborsacılık değilse nedir?
Asgari ücretin 600 milyon olduğu bir ülkede kimin hakkı vardır 70 TL'ye açık tribün bileti satmak? Yarın öbür gün Galatsaray maçında şampiyonluk turu atma ihtimali belirirse o zaman kaça satacaklar 100 TL'ye mi?

2 yorum:

24 Saniye dedi ki...

Her ne kadar klüpler bilet fiyatlarını belirlerken böyle insafsızlıklar yapsalar da, yine de suçun bir kısmını taraftarlarda aramak gerek diye düşünüyorum.

Neticede klüpler, biletler 70 ytl dahi olsa seyircilerin maçı izlemeye geleceğini biliyorlar. Yani bir nevi "ne yapsam gidiyor arkadaş!" mantığı söz konusu. O nedenle insanların da artık böyle fahiş ve desteksiz fiyatlara tepki gösterip maçlara bir süreliğine gitmemesi gerek. Eğer siz buna rağmen kalkıp 70 ytl verip açık tribünden maç izlerseniz, adam da doğal olarak şampiyonluk turu maç biletine 100 ytl der.

O nedenle uzun zamandır fenerbahçe maçlarına gitmiyorum; sırf bu sebeplerden dolayı.

Reyes dedi ki...

bu yazidan biraz arastirma yaptim; barca-chealse macinda bizim kapali dedigim yerlerin bilet fiyatlari 115-135 Euro arasi..BJK-FB macinda da 200 tl, birbirine cok yakin fiyatlar :) siz olsaniz hangisini izlerdiniz ?