12 Haziran 2009 Cuma

1 ronaldo = 8 milyon 600 bin etiyopyalı...

İki aşağıda bulunan Ronaldo postunda Yusuf Kenan bana pas atmıştı. Verilen pası geri çevirmek olmaz. Cristiano Ronaldo için Real Madrid'in Manchester United'a ödeyeceği 94 milyon € ile neler alınır ya da yapılabilir sorusunun cevabı Birleşmiş Milletler "Dünya Gıda Programı"nda görevli Greg Barrow'dan geldi.
Barrow'un verdiği rakamlara göre 94 milyon € tam 8 milyon 600 bin Etiyopyalı'yı yıl sonuna kadar doyurmaya yetiyor. Bilindiği üzere Etiyopya'da temel gıda ürünleri o kadar pahalı ki halkın bunları almaya gücü yetmiyor.
94 milyon € ile 2 milyon evsiz Pakistanlı da ev sahibi olabilme şansını yakalayabilir. Ayrıca 520 milyon! öğrencinin okul yemeğinin maliyetini de karşılayabiliyor 94 milyon €.
Dünya Gıda Programı'nın Burkina Faso, Kamboçya, Guatemala, Liberya ve Svaziland'da yaptığı çalışmaların bir yıldan daha fazla bir süre için finanse edebilir 94 milyon €...

6 yorum:

Furkan Haydar dedi ki...

Milyonlarca kişi bu adamları -ağzını açıp aval aval- izledikçe, bu hesapların bir anlamı kalmıyor tabii. Ne kadar ilgi, o kadar para. Ne kadar para, o kadar ölü Afrikalı.

Ahmak bir nesil yetişiyor, geçmiş olsun.

Othello dedi ki...

Istanbul'da kapali tribun kombinesi 1000TL. Yukaridaki hesaba gore asagi yukari 80-90 Etiyoplali'yi sene sonuna kadar goturur.
Perez'in kisisel malvarligi 1.8, sirketinin malvarligi 27 milyar Euro. Perez ile karsilastirildiginda varliginin cok daha buyuk bir bolumunu kombineye gomen vatandas dusunuyor mu "ulan bilet paramla su kadar Etiyopyali beslerdim" diye?
O zaman Perez niye tu kaka? Kaldi ki insaat sirketine bagli bir yardim vakfi var.

Adsız dedi ki...

bu hesaba gore etiyopyada 1 insan 11 euro gibi bir rakamla 1 sene boyunca yemek yiyebiliyo. kulaga pek pahali gelmiyo.

yada 47 euroya pakistandan ev alabiliyoruz.

bu rakamlarin gercek olmasi imkansiz. hadi diyelim gercek; bu aciklamaya gore ayda 1 eurosu olsa yasayabilecek insanin acliktan olmesine goz yumulmus, bide ustune topcunun aldigi para uzerinden kahve muhabbetleri cevrilmis.

enteresan valla.

Fenerlig dedi ki...

Çok anlamlı bi konuya değinmişsin arkdaşım tebrik ederim. Bu uçuk rakamlar oratay çıkınca bizim basın başladı o paray şu kadar ev şu kadar araba diye, ama milletin karnı aç bundan kimsenin haberi yok. Tekrar tebrikler bu yazını kullabilirmiyim blog sitemde...

Yusuf Kenan Çalık dedi ki...

mustafa ortaya voleyi en iyi (sosyal) şekilde çakmış :)..tebrikler

işçilerin birliği dedi ki...

Kardeşim en nihayeti futbol bu.seviyoruz,hastasıyız tamam da bu kadar ruh hastası paralara insanın içi cız etmiyor değil.napacak ronaldo paşa bu parayı.40 maç sahaya çıkacak,2 vole,2 rövaşata sona hooop paris hilton'un evine.temaşanın bu kadar pahalı olması benim içimi yakıyor kardeşim.gözleri maradona görenler,Cruyff görenler çıksın desin ki bu adam bu kadar para eder,o zaman ağzımı açmıcam.