12 Haziran 2009 Cuma

konfederasyon kupası

Caner'le de geçtiğimiz gün yayında konuşmuştuk futbol takviminde sıkışıklık meydana getirdiğine dair Konfederasyon Kupası'nın. Bu pazar başlıyor turnuva. Günde 2 maç izleyeceğiz. Grup maçlarını akşam 5.00 ve 9.30'a koymuş organizasyon komitesi. Maçların tamamı TRT 1'den yayınlanacak. Her grup maçı sonrasında bir gün ara verilecek turnuvaya. Grup maçları tamamlandığında ise maçlar arasındaki ara iki güne çıkacak. Zaten 8 takımın katıldığı bir organizasyonu da 14 güne yayabilmenin tek koşulu bu.
Tuhaf bir kura çekimi sonucunda İspanyollar çok rahat bir gruba düştüler. Zorlamadan grup birincisi olacaklar gibi. Diğer grup ise oldukça zorlu. Hani İtalya ve Brezilya dışında grupta yer alan Mısır ve Birleşik Devletler'in geçtiğimiz haftaki performanslarını bir kenara koyarsak tehlike teşkil etmeleri söz konusu favori ikili için.
Hani Avrupa Futbol Şampiyonası ile Dünya Kupası takvimi arasındaki yılı Konfederasyon Kupası ile doldurmak turnuvadaki Avrupalı takımlar ve futbolcular için bir eziyet. Üstelik turnuvanın 21 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası ile aynı döneme denk gelmesi de ayrı bir talihsizlik. Amaç bir yıl kala dünya kupasına ev sahipliği yapan ülkenin organizasyona ne kadar hazır olduğunu görmek olsa da futbolcular için yoğun takvim içerisindeki tek tatil dönemi de garip bir şekilde harcanmış oluyor.
Son not tepedeki fikstürü gösteren resmin orjinal boyutları için resmi tıklamak yeterli...

1 yorum:

abeyle dedi ki...

bence en güçsüz 3 takımın aynı gruba düşmesi şansa değildir.olsa olsa 35 maçlık yenilmezlik serisini kırmaya çalışan ispanya için yapılmış bir hiledir bence. tabii işin ilginç yanı ispanyanın o rekoru kırmak için 36. maçta şimdiki rekortmen brezilya ile karşılaşabilir olması.