5 Haziran 2009 Cuma

babasının izinde mi?

Hem adını karizmatik bulduğumdan hem de 1997'nin Şampiyonlar Ligi sürprizi Borussia Dortmund'nun o müthiş başarıyı yakalamasındaki en önemli isimlerden biri olduğu için severim Karl-Heinz Riedle'yi. Oyun tarzı da her evin bir köşesinde durmasını isteyeceğiniz türden bir topçu. Ceza sahasında nerede kendisine bir gol fırsatı gelse onu kaçırmaz ve değerlendirirdi Karl-Heinz Riedle. Şimdilerde emeklilik günlerini yaşasa da Karl Heinz yeni bir Riedle'yi sahalarda kendinden söz ettirmeye başladı.
Alessandro Riedle babası gibi bir forvet oyuncusu. Grasshopper'ın altyapısında yetişen 17 yaşındaki Riedle JR, bu sezon 10 kez Zürih takımının formasını giydi ve 3 gol attı. Hani oran olarak fena değil yüzde 30.
Geçtiğimiz hafta 18 Yaş Altı Alman Milli Takımının formasını ilk kez giyen Alessandro Riedle'nin bu performansını gözden kaçırmayan Stuttgart sezonun ilk transferini yaptı. Menajer Horst Heldt, Riedl'ın A takım kadrosunda yer alacağını söyledi. Alman futbolunun önemli golcülerini çıkaran Stuttgart'ın Mario Gomez'in yerini Jr Riedle ile doldurması kısa vadede olmasa da uzun vadede muhtemel gibi.

Hiç yorum yok: