2 Haziran 2009 Salı

three-peat

OAKA’da kazanmak zordur hele rakip bir de Olympiakos olursa zor koşullar daha da zorlaşır. Olympiakos dün akşam bir mucize için gitmişti OAKA’ya. Fakat PAO ilk üç çeyreğinde zorlandığı maçın son çeyreğindeki oyunu ile seriyi 3-1’e getirdi ve şampiyonluğunu ilan etti. Böylece Barcelona’nın ardından sezonu üçleme ile tamamlayan Avrupa’daki ikinci takım oldular.
Serinin ilk maçı belki de hakem hatasıyla yenik tamamlayan Olympiakos için Papaloukas’ın sakatlığı da belirleyici faktörlerden bir diğeriydi. Yunanlı oyun kurucunun etkisizliği dün akşam oynanan maçta fazlasıyla hissedildi. Sezon başında peşisıra yaptığı transferlere karşın kupasız kapanan bir yılın ardından Olympiakos’un şapkasını önüne alıp düşüneceği kesin. Hadi Childress’a 20 milyon dolar verdiniz de ne oldu, var mı bir kupa diye soracaklardır adama. Hani “Bu yıl kadro yeniydi gelecek sezon esas hedeflerimiz” tümcesi gelecek sezon için çıkış olabilir. Öyle de olmak zorunda… Zeljko Obradovic’i sevmem fakat hakkını teslim etmek gerek. Yeterince zengin olan portföyüne 3 kupa daha ekledi. Sezon başında yaptığı Pekovic, Fotsis transferleriyle eksik yerlere gerekli monteleri yaptıktan sonra bir üçleme ile sezonu kapamak onu Ettore Messina ile birlikte Avrupa’nın en iyisi yapıyor.
Spanoulis, Diamanditis, Drew Nicholas ve Sarunas Jasikevicius’tan oluşan guard rotasyonuna NCAA’lerin vasat üstü guardlarından Nick Calathes’in de katılması PAO’nun bu gücünü daha da arttıracaktır. Gelecek sezon da yeşil yoncaların bu tür bir performansa şahit olursak şaşırmamak gerek.

Hiç yorum yok: