20 Haziran 2009 Cumartesi

zagreb'den belgrad'a

Sırbistan spor basını için bugünler oldukça hareketli geçiyor. İlginç transfer haberleri düşüyor Fran Paskvalin gibi. Fran Paskvalin dünyanın en iyi sutopu oyuncularından. Hırvatistan'ın Mladost Zagreb takımında oynuyordu. Oynuyordu diyoruz çünkü herhangi bir sorunun çıkmaması halinde 1 Temmuz'dan sonra Partizan Belgrad için mücadele edecek Hırvat sutopçu. Böylece kendisi de bir Sırp takımına transfer olan ilk Hırvat sporcu olarak dünya spor tarihine geçecek.
Fran Paskvalin bu transfere gayet doğal olarak bakıyor. Partizan'ın üst düzey bir kulüp olduğunu ve kendisini istemesinin bu transfer için yeterli olduğunu düşünüyor. Bu transfer kararı alırken de haksız sayılmaz. Çünkü Mladost Zagreb'te pivot pozisyonunda dünyanın en iyi oyuncusu olarak gösterilen Igor Hanic ile süreleri paylaşmak durumunda. Bu da çoğu zaman yedek olarak maçlara başlamak anlamına geliyor Hırvat oyuncu için.
Paskvalin, politikanın ya da siyasetin umrunda olmadığı Belgrad'da yaşamanın sorun olmayacağını düşünüyor. Sırp gazetesi Blic'e verdiği röportajda Belgrad'tan daha çok Zagreb'de zor anlar yaşayacağını, Hırvat milliyetçilerin aldığı karardan memnun olmayacağını tahmin ediyor. O böyle söylüyor söylemesine ama Partizan'ın aşırı taraftarlarının da Hırvat bir oyuncuyu kolaylıkla kabul etmeleri pek mümkün görünmüyor. En azından bizim tahminimiz o yönde. Fran Paskvalin hadisesini takip etmeye, gelişmeleri de bloga yazmaya devam edeceğiz. Sutopu ülke olarak çok ilgi alanımıza girmese de Fran Paskvalin'in transferi bu yazın en önemli spor olaylarından biri...

Hiç yorum yok: