5 Temmuz 2009 Pazar

54 yıllık rekoru da kırdı

Michael Jackson'ın İngiltere'deki patlaması devam ediyor. Ölümünün ardından geçen ikinci haftada da İngiltere Single ve Albümler listesine damga vurmaya devam ediyor MJ. Single listesine geçen hafta 11 numaradan giren Man in the Mirror, ikinci haftasında 9 basamak birden yükselerek haftanın en çok satan ikinci single'ı oldu. Man in the Mirror'ın yanı sıra Billie Jean, Thriller, Smooth Criminal ve Beat It ilk 20'de yer alan diğer Jackson şarkıları. Jacko 5 şarkıyla birlikte ilk 20'de yer alarak aynı zamanda 1955 yılında Ruby Murray tarafından kırılan ilk 20 içerisinde en fazla şarkısı olan şarkıcı ünvanını da ölümünden sonra ele geçirdi.
Michael Jackson geçen hafta ele geçirdiği Albümler listesinin zirvesini bu hafta da bırakmadı. Yalnız, geçtiğimiz hafta "Number Ones" ile 1 Numara olan Jackson, bu hafta ise 19 basamak birden yükselen "The Essential" albümüyle zirvede yer aldı. Jackson'ın 5 albümü ilk 10, 8 albümü de ilk 40 içerisinde yer alıyor. Böylece İngiltere'de her hafta farklı bir rekora imza atmayı da sürdürüyor Jacko.
Postun sonunda Michael Jackson'ın salı günü yapılacak anma töreni için başvuran kişi sayısının 1 milyon 600 bini aştığını da söyleyelim.

Hiç yorum yok: