6 Temmuz 2009 Pazartesi

sepet topu'nun avrupa'daki günlüğü

* 2-3 haftadır konuşuluyordu Nikos Zisis'in Olympiakos'a gideceği. Lâkin Yunan basketbolcu Benetton'un ardından ikinci İtalya seferini yapmak üzere Siena ile anlaştı. Son şampiyon Yunanlı oyun kurucuyu kadroya katadursun, Kaukenas'ın yolu Toscana'da ayrılacak gibi görünüyor. Real Madrid ve Panathinaikos Litvanyalı'yı istiyor. Ben olsam tercihimi Ettore Messina'dan yana kullanırdım. Terrell McIntyre'a da her yaz döneminde olduğu gibi sulanan takımların sayısı bir hayli fazla. PAO, Kaukenas'ı alamazsa Amerikalı'yı almadan bırakmaz Siena'nın peşini. İyi hoş da o kadar oyun kurucu ile ne yapacak Obradovic anlamadım gitti...
* Rus takımları bütçeleri revize ediyor. CSKA Zisis'in gitmesine izin verdi, Terrence Morris'i de yolladı. Buna karşın ilk kez Euroleague heyecanı yaşayacak olan Khimki ise gereksiz yere para verdiği Carlos Delfino gibi adamları yollayarak akılcı transferler yapmaya başladı. Oyun kurucu olarak Raul Lopez ile Carlos Cabezas alındı. Ki Cabezas'ın Malaga dışındaki ilk tecrübesi olacak Rusya yolculuğu. Kariyerine Malaga'da başladığını hatırlatmakta fayda var İspanyol oyun kurucunun. Sergio Scariolo akıllı iş yaptı ve daha önce birlikte çalıştığı iki oyuncuyu kadrosuna dahil etti. Zaten iki İspanyol'un da Khimki'yi tercih etme nedeni İtalyan coach.
* Lottomatica'da kötü geçen sezonun ardından bütçe küçülürken kadroda da ister istemez ayrılıklar olacak gibi duruyor. Sani Becirovic bütçe kısıntısı nedeniyle ücretinde indirim istendiğini bunun da kendisi için zor olduğunu söylemiş. Ayrıca Jasmin Repesa ve Bodiroga olduğu için Roma'ya geldiğini onların ayrılmasıdan rahatsız olduğunu da eklemiş.
* Olimpia Milano takım iskeletini bozmadan akıllı işler yapmaya devam ediyor. Bekleneni vermeyen Michael Hawkins Siena'ya postalanmış. Onun yerine ise kadroya dahil edilen isim Jonas Mačiulis. Litvanyalı üstelik 2 yıl için 1 milyon 200 bin € gibi makul bir rakama oynayacak.
* Maccabi Tel-Aviv her sezon olduğu gibi bu sezonda kadrosuna uzun takviyesi yaptı. David Bluthenthal, Avrupa kıtasına Maccabi ile ayak basmıştı. 5 yıl sonra yeniden Tel-Aviv'de. Partizan'ın iyi bir sezon geçirmesinde önemli rolü vardı Stephane Lasme'nin. O da İsrail takımına gelenlerden biri. NBA'de patlayan sonra da Avrupa'ya geri dönen ve 4 sezondur Rusya'da takılan Maciej Lampe de bir diğer yeni uzun. Son 2 sezondur Rytas'ta muazzam işler yapan Chuck Eidson da Litvanya'dan İsrail'e geçiş yaptı. Geçen sezon ki kadrodan ve 5'ten memnun olmayan Pini Gershon, Alan Anderson ve Andrew Wisniewski transferleriyle de 2009 model Maccabi ile İsrailliler'in karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Hani ptlarsa fena patlayacak türden bir kadro bu. Demedi demeyin...

Hiç yorum yok: