19 Temmuz 2009 Pazar

roma'nın ilk sürprizi espinosa

Dünya Yüzme Şampiyonası başlayalı iki gün oldu. Dediğimiz gibi ilk haftanın etkinlikleri atlama ve sutopu. 2 yıl önce Melbourne'deki yarışmalarda 10 altından 9'unu kazanmıştı Çinliler- Bir tek erkekler 10 metre platformda Rus Gleb Galperin Çinliler'den altın çalabilmişti- Roma'da da 2 yıl öncesinde olduğu gibi Çinliler favoriydi. Fakat beklenmeyen bir sürpriz yaşandı ve Meksikalı Paola Espinosa kadınlar 10 metre platformda olimpiyat şampiyonu Chen Ruolin'i geride bırakarak dünya şampiyonluğunu kazandı.
Espinosa için gerçek bir sürpriz demek yanlış olmaz. Dünya şampiyonaları ve olimpiyatlarda üst sıralarda fazla yer almayan bir isim. En önemli uluslararası başarısı Pekin 2008'de 4. sırada yer almasıydı Espinosa'nın. Ki ilk 3 ile arasında puan açısından büyük fark bulunuyordu. Meksikalı sporcunun altınları Pan American ve ünivesite oyunlarında kazandıklarından ibaret. Zaten dünya sıralamasında da 27. sırada bulunuyor. Roma'da da yarı finalde yarışacak sporcular arasına 18. ve son sırada kendini atabildi. Durum böyle olunca Paola Espinosa'dan altın gelmesi Dünya Yüzme Şampiyonaları tarihindeki en büyük sürpriz belki de.
Bu şampiyonluk Meksikalı sporcu kadar onun Çinli antrenörü Ma Jin için de büyük önem taşıyor. 2002 yılında Meksika ile Çin arasında yapılan sportif anlaşma çerçevesinde Orta Amerika ülkesine giden 34 Çinli antrenörden biri Ma Jin. Yaklaşık 4 yıldır Espinosa ile çalışıyor Çinli antrenör. Altın madalya ilgili olarak kendisi de sporcusundan böyle bir performans beklemediğini, Paola Espinosa'nın performansının üstüne çıktığını itiraf etmiş. Öğrencisinin kazandığı bu altını ise 6 yıldır Meksikâ'da yaşadığı zorlukların bir ödülü olduğunu da belirtmiş Ma Jin.
İlk haftanın sürprizlerinin Paola Espinosa ile sınırlı kalmayacağını umuruyoruz. Devamlı olarak sevinen Çinli sporcuları görmek bir süre sonra sıkmaya başlıyor insanı...

Hiç yorum yok: